Escort service sundsvall tutti gay frutti tv3

Så vi säger hej till Karl Martin Sandberg. Men det sista hade vi ingen aning om när vi i min barndom sjöng den i Nylands skola nära Juniskär, där jag på den tiden bodde. Men ta det varligt både med fyrverkerierna och med de starka dryckerna. Läsarna tillönskar jag ett bättre nytt år. Och trots mina åtti år har jag i omgångar lyckats köpa alla julklappar till Birgitta, barn och barnbarn.

Till helgens familjekalas har jag kokat årets estniska julsylta. Men i går, när jag inför den beställda julstädningen hade använt praktiskt taget hela natten — jag gick och la mig halv sex på morgonen — till att slå in alla julpaket, tog orken slut.

Jag klarade att tillsammans med hustrun gå upp till Torbjörns torg och köpa julgran, men när vi hade ställt den på balkongen, klarade jag inte mer.

Jo, jag klarade att laga lunch också, men sen erbjöd sig Birgitta, som skulle åka till Coop och handla, att köpa även det jag ville laga till middag, och jag tog tacksamt emot erbjudandet. Några av oss som regelbundet löser Melodikrysset och skriver om det på våra bloggar fick lyssna på musik som nästan kändes som personliga hälsningar.

Åke Cato hade jag kontakt med tills han dog — vi hade länk till varandras bloggar, och Åke rådfrågade mig ibland i musikfrågor. Sofia Karlsson har jag inte bara på skivor i flera fall signerade av henne själv — jag har också träffat henne inte bara i samband med konserter och i hennes föräldrahem — jag var en gång i världen arbetskamrat på Socialdemokratiska partistyrelsen med hennes far, Leif Karlsson.

Den sjöngs i dag av Loa Falkman. Text och musik skrevs av Gustaf Nordqvist och Edvard Evers. Den version vi hörde i dag är OK men saknar den där magin. Den sjöngs in av Alice Babs , och även om det finns många andra och senare inspelningar, håller jag fortfarande hennes för att vara den bästa. En hjärtans god jul på er, allihop! Det har sina sidor att ha passerat årsdagen.

Åldern har jag nytta av bara när krysset innehåller riktigt gamla låtar som ljudillustrationer. Taylor Swift har jag till exempel inte hört mycket av. Han är OK, men ändå lockar han inte just mig att köpa hans skivor. Jo, det var den mycket begåvade vismakaren Ruben Nilson. I veckan har jag varit och röntgat foten, men jag har inte fått någon analys än. Så i kväll när jag ska gå på OD-konsert och efterföljande frackmiddag kan jag nog inte få på mig någon lacksko på den foten i alla fall.

Fast när jag sen skulle ta mig av bussen med allt det här, fick jag hjälp av en yngre dam som också skulle gå av vid den här hållplatsen. Jag tackade förstås och sa något om att det dess värre hade sina sidor att bli åtti men att både jag och min nu också åttiåriga hustru än så länge klarade oss med hjälp av var sin rullväska. Jag sa då, att de var till min hustru och att jag den här fredagen, liksom i årtionden tidigare i stort sett varje fredag, hade köpt blommor till min fru.

Då fick jag ett oerhört varmt leende från den unga damen, och så försvann hon ut i vintermörkret, åt sitt håll antar jag. Det här var, som ni förstår, en av de frågor jag i dag fick lov att ta nätet till hjälp för att lösa, och inte blev den lättare av att vi fick höra den i Lennart Palm-version.

Jag har en stor kollektion skivor med Joakim Thåström, bland annat hans plattor med Ebba Grön och Imperiet. Under min chefredaktörstid hade jag en sekreterare i mogen ålder, nu död, som bland annat sorterade ner foton i ett arkiv och där inrättade en mapp med beteckningen Grön, Ebba.

I dag förekom det en dubbelfråga om två sorters djur, och i det första fallet, där jag saknade bara en bokstav av fyra, måste svaret rimligen bli katt — men jag vet inte vad det var för musik som spelades som ledtråd. Den musikaliska ledtråden spelade här inte så stor roll, eftersom jag inte har lyssnat särskilt mycket på Thin Lizzy, men de bokstäver jag tidigt fick på plats indikerade, att det var den här gruppens namn som var svaret.

Här var det gran! Den finaste i stan till dopparedan! Hundra hoggde jag i år! Nu ska vi se: Jo, nittinie, ge mig trehundratre Kronor i år! Här drar kallt om ben och lår. Vill ingen ha dig får jag la ta dig som rövat bort dig från skogen din. Min lilla gran, så smal och ful, kom ta en vals med Knalle jul!

Här har du knallen med glada trallen å han har penningar å häst i skjul! Vintern i år han kommer la till jul så vitt jag förstår! Sista i stan Dagen före doppardan! Hö har hon fått! Jag la dit en extra tott! Nu, tror Sofie, sitter han i mjuka soffan och serverade blir Av servitris, men som surpris Kör jag nykter hem precis.

Nu är det jul…. Du höll på knallen med glada trallen när alla trodde han var ett nöt! Min lilla fru, vi kommer snart!

Nu kör vi hem, jag vill ha mat! Å här är grana, om de vill ha´na, Å här tre-hundra kronor som jag spart! Sonen, Matti, skjutsade mig och Birgitta till min bror Mikkos begravning i Gävle, och när jag sen kom tillbaka hem, var datorn inte det första jag tänkte på. De var samtidigt hos farmor och farfar i Juniskär och hälsade också på hos varann, Matti i Gävle och Jocke i Öregrund, så vid begravningskaffet efter ceremonin i kyrkan erinrade sig de här nu hyggligt unga männen minnen ur det förflutna.

Och någon gång under våren kommer Mikko att föras tillbaka till den kyrkogård vid Ljungan där våra föräldrar och vår mellanbror, också med namnet Matti, redan har sin sista vila. Det djur Eldeman alltså sökte till krysset var lejon. Ett exempel spelades i dag: En vacker och lite vemodig dansk visa om detta förekom i dagens kryss, om vad som kan ske en lørdag aften; här får ni hela visan på dansk:. Hvor kan man finde kærlighed, hvor kærlighed ej bor, hvor kan man finde kærlighed, hvor kærlighed ej bor?

Jeg elsked dig så inderlig, jeg elsker ingen mer, jeg elsked dig så inderlig, jeg elsker ingen mer. Vår son Matti ska köra oss i bil till begravningen i Gävle. Men sin sista vila kommer han sen att få i familjegraven på kyrkogården vid Ljungan och nära mitt första hem i Sverige, Juniskär.

Mikko kommer från min gren av familjen att få en krans med ett band i de estniska färgerna blått, svart och vitt och en avskedshälsning på vår barndoms språk; Birgitta har sen hjälpt mig med att göra beställningen hos Fonus i Gävle.

Begravningen äger rum 1 december klockan Hon skulle också släppa in de städerskor som skulle göra huset rent och fint inför vårt besök runt nyår, dessutom släppa in en plåtslagare som ska göra det svårare för mössen att ta sig in i diskbänkens underskåp och därifrån vidare till andra rum. Allt det här skulle vara klart någon gång på onsdag, och hon hade lovat ringa mig och tala om med vilken buss hon skulle komma, så att jag kunde ha middagen färdig när hon kom hem.

Benen hade somnat, och när jag började gå, bar de mig inte, utan jag föll handlöst ner på parkettgolvet. Och det gjorde sen jävligt ont, särskilt i vänstra foten. Efter en stund kunde jag gå, om än med viss möda, men foten svullnade.

Jag strök smärtstillande salva över de värkande partierna, och livet kändes åtminstone lite lättare, så jag hoppades att svullnaden skulle gå ner under natten. När vi sen kom hem igen, sa jag till Birgitta att jag tänkte gå till Vårdcentralen på fredag morgon.

Hon undersökte min fot mycket noggrant, smärttestade bland annat olika delar av foten. Hennes slutsats var att kanske inget ändå var brutet, och så fick jag råd om vad jag själv skulle och kunde göra: Läkaren kommer att ringa mig på måndag förmiddag, och känns foten då fortfarande inte bättre, måste jag åka till Ackis för röntgen.

Men det kan ni ju själva läsa här nedan. Men med hjälp av snabbgenomgången fick jag i alla fall till slut hela krysset. Inte heller förknippar jag den med Janne Schaffer och Ted Åström som fanns bland dem som gjorde den version som i dag spelades. Fast här skulle vi kunna hur många ben spindeln har: Visste ni förresten att Lisa Ekdahl har medverkat i en socialdemokratisk valfilm? Så visst var melodifestivalerna bättre förr, då de vinnande låtarna fortfarande var sångbara även för publiken.

Birgitta och jag såg den där då. Men hon kommer hem till kvällen. Om det finns jobb, om det finns mat om det är drägligt där dom bor, finns det får och kor och vatten och luft? Kan dom sola sig gratis, finns det blommor och blad? Har dom fläsk och potatis, kan dom ta sig ett bad? Framtiden verkar dyster när man grubblar över ett glas öl men man hoppas att barna ändå får ett glas öl.

Rosenrött och himmelsblått ska det va. Vårt liv är inte bara knog. Öl är till exempel gott. Får dom döttrar och söner, har dom dragspel och vals, har dom kvar bruna bönor, har dom någonting alls? Framtiden verkar dyster när man grubblar över ett glas öl men man hoppas att barna ändå får ett glas öl!

Ursprungligen gjordes den känd av Elvis Presley, vilket dock inte betyder att den hör till hans mest kända låtar. Nu är det alltså bara jag kvar av den estniska flyktingfamilj som hösten kom i land i Löran Lörudden i dåvarande Njurunda kommun söder om Sundsvall. Begravningsakten kommer att genomföras i Uppståndelsens kapell i Gävle den 1 december klockan Skulle någon av mina läsare till äventyrs ha känt Mikko, går det ju att med hjälp av ovanstående skicka en blomsterhälsning — Fonus i Gävle sköter allt praktiskt.

Och jag har även recenserat dem på skiva. Jag såg den på Oscars , premiäråret för den svenska uppsättningen med Gösta Rybrant som textförfattare och Jarl Kulle och Ulla Sallert i rollerna som professor Higgins respektive Eliza Doolittle. Jag såg den tillsammans med andra från Sveriges första elevriksdag, där jag var en mycket aktiv delegat. Midler sjöng in den för en film Filmtemat kom jag i och för sig inte i håg, men jag hade tillräckligt många ledbokstäver för att komma på vilken filmserie musiken var hämtad ur.

Undra på det när det till exempel innehöll två frågesvar som måste skrivas ihop med varandra. Jag återkommer till det någon gång senare här på bloggen. Men Per Gessle, som har skrivit låten, har jag inga skivor med. Själva delfrågorna var dock inte svåra.

Men med hjälp av de bokstäver jag hade fått ihop listade jag ut att vinnarlandet var Turkiet. Den är från och skrevs av Leonard Bernstein och Stephen Sondheim, filmades också ganska snart. Varför får man i dag inte höra just någon fransk musik i radion? För dem som eventuellt inte är förtrogna med Sjöberg och hans visor ber jag att få förmedla den här klassiska, av Sjöberg själv tonsatta dikten:.

Jag ser i mina drömmar de silvervita strömmar med tusende gondoler uppå den klara flod. Funck läste in den själv för radio och gjorde alla rösterna kända och härmade — Kalle Stropp, Grodan Boll, Plåt-Niklas, Räven, Braxenpankan och de andra — sjöng också visor med alla dessa olika röster.

Jag minns det här från skoltiden, då jag busspendlade mellan Juniskär och skolstaden Sundsvall, och jag har också sett och hört Funck live vid en av de fantastiska midsommarfesterna i Juniskär. Våra egna barn har sen fått höra historierna om Kalle Stropp och hans vänner som godnattsagor, dessutom fått höra Funcks klassiska inspelningar på skiva. Det är närmast kriminellt av Norstedt-koncernen, i vilken Tidens förlag, som ursprungligen gav ut boken, ingår, att inte återutge den här boken och sen hålla den ständigt tillgänglig i en barn- och ungdomsklassikerserie.

Det här är nämligen klassisk svensk barnkultur. Fast i dag fick vi höra den på engelska: Och jag har engagerat honom att sjunga på en socialdemokratisk kongressfest. New York är en fantastisk kulturstad. Man kan misströsta om mycket i dagens Trumps USA, men det har gjorts mycket jävligt bra musik där. Jag har redan skrivit om det estniska kommunalvalet, som ägde rum i i söndags, och jag återkommer med en mer personlig reserapport.

Inte utan visst besvär, vill jag gärna tillägga. Men jag saknade bara mittbokstaven i det första, efterlysta ordet i titeln, så jag antog, att det sökta ordet var NYA, och nätsökning gav resten. Inte för att de här två låtarna har något annat samband än att de är schlager, men ännu värre blev det när den tredje ljudillustrationen kom: Den måste man ju dela med två för att komma fram till svaret, örn. En lite kul, icke efterlyst grej: I Ramels svenska text hittar vi den växt Eldeman ville ha som svar i krysset, lyckoklöver:.

Historien bakom har skrivits av en av Sveriges bästa barn- och ungdomsboksförfattare, Maria Gripe, tillsammans med dottern Camilla Gripe, och Britt G Hallqvist, som även hon finns i våra bokhyllor, har skrivit sångtexter till den här julkalendern.

Första delen av den här dubbelfrågan handlade om instrumenten i titeln, tromboner, men den andra delfrågan konstrade Eldeman till igen.

Här skulle vi halvera sista delen av antalet tromboner, och delar man sex med två få man ju en trea. När Melodikrysset fullt ut blir Mattekrysset, kommer jag att hoppa av. Den har tidigare förekommit i krysset, så i dag kom det en ny variant. Där utvecklades under tidigt femtital dans- och musikstilen cha-cha-cha, vilket i USA förkortades till cha-cha. Och i dag nöjde sig Eldeman med svaret cha.

Offenbach blev preliminärt klar med det här verket , men han hann dö innan den spelades i sin slutliga form, då något bearbetad av en annan person. Birgitta kommer hem först sent i kväll, från ett seminarium i Wigforss-föreningens regi nere i Halland. Men bra att några fortfarande håller liv i diskussionen om den demokratiska socialismen. Vi har flyttat in till stan, Uppsala, efter ett drygt halvår i sommarhuset i Öregrund, och jag har ännu inte hunnit packa upp alla väskorna.

Samtidigt har vi förberett oss för en ny resa, Birgittas årspresent till mig, en veckolång resa till mitt forna hemland, Estland: Vi ska bland annat vara med på de estniska Socialdemokraternas valvaka och besöka min födelseby Juminda på kusten mot Finska viken.

Läkaren kommer att höra av sig efter hemkomsten, men under vistelsen i Tallinn och utflykten till min forna hemby kommer jag linka precis som nu. Enander, som själv inte kommer från Uppsala, berättade att han är en av de många som brukar kolla min blogg som ju för övrigt också innehåller en hel del, skrivet i en annan del av länet, Öregrund.

Till bordsdam hade jag Malin Mattsson , som jag inte tidigare har mött, eftersom hon är verksam på annan ort, men vi bekantade oss en smula med varann under kvällen — det visade sig att hon för egen del hade googlat på mitt namn inför den här middagen och då förstås hamnat på min blogg.

På min vänstra sida hade jag bordsvärden, Charlotte Skott , ny näringslivschef i Uppsala. Henne kände jag heller inte sen tidigare men hade faktiskt träffat och samtalat med under samlingen tidigare under kvällen, då hon sökte upp och faktiskt pratade ganska länge med min hustru.

En intressant iakttagelse från en rad samtal under kvällen: Ceviche på tonfisk och röding toppad med kalixlöjrom och serverad med avocadoaioli samt örtbulle Lammrostbiff med marsalasky, svampkåldolme samt rostade rotsaker Passionsfruktsorbet med chokladsås och torkade höstfrukter. I dag fick vi höra den på tyska, men inte heller den här gången har jag lyckats komma på vad den här låten kallades när den gjordes på tyska.

Och jag tror nog att de flesta förknippar den med Alfred Tennyson. Den svenska tolkningen gjordes av Edvard Fredin. Samarbetet mellan Zarah Leander och Karl Gerhard väckte på sin tid mycket uppmärksamhet. Leander sjöng under nazi- oh krigsåren mycket i Tyskland och fick därigenom en politisk stämpel, medan Karl Gerhard öppet visade sin avsky för nazismen och hade en del kommunistiska kontakter.

Så småningom kom det fram saker som pekade på att Leander i själva verket under sin tid i Tyskland hade haft uppdrag från Sovjetunionen. Originalet med sitt skrivmaskinsknatter gjordes hur som helst av Leroy Anderson, och det här originella stycket spelades ofta i radio under talet. Men naturligtvis innehöll det åtminstone en fråga som jag inte kunde spontant. När jag under realskoletiden under tidigt femtiotal gick i dansskola i Sundsvall, spelades ofta Glenn Miller-låtar, och eftersom de är oerhört bra danslåtar, använde hustrun och jag långt senare vid en gemensam födelsedagsfest med många deltagare ett band med Millers mest kända låtar som dansmusik.

Fast här skulle illustrationen leda oss till ordet skimra. Ursprungligen gjordes den på skånska av Hasse Kvinnaböske Andersson. Det här var ursprungligen ett melodifestivalbidrag, dessutom ett som man fortfarande minns.

Fast numera, när också jag är 80, tar det lite längre tid att bli klar med det. Fast här förstås i en instrumental version. Men eftersom jag inte hinner kolla om den finns med Cave Stompers, skriver jag bara det svar på frågan — att båda i det här fallet är detta — jag har kommit fram till: En vänlig läsare bekräftar det jag trodde: Så till exempel inte med de övriga filmfrågorna. Läs gärna mer om filmen ovan under Kulturspegeln, Film. Den är mycket bra som dansmusik, så bra att vi sen måste slipa och lackera om parketten i vardagsrummet.

Att det blev så sent beror på att jag blev avbruten innan jag hann skriva färdigt mitt krysskåseri och korrekturläsa det jag hade skrivit — jag och Birgitta blev hämtade i bil av sonen, Matti, för frakt till hans syster, Kerstin.

Hemma hos henne har vi sedan varit på födelsedagskalas för dels Kerstin, dels hennes son, Viggo. Med där var också Viggos syster, Klara, och Mattis familj: Vill några av er veta mer om det och dessutom läsa en mycket personlig text om vårt nu mycket långvariga förhållande, gå ner två steg på bloggen. Själv var jag i går på en runda till en specialbutik i Östhammar och sen på Coop här i Öregrund och köpte en hel rullväska full av blomsterlökar till henne.

Hon fick dem redan i går, eftersom det känns helt fel att släpa med dem till födelsedagsfirandet med ett tal gäster i vår lägenhet i Uppsala, för de — alltså lökarna, inte gästerna — ska ju ändå hit för att sättas i vår trädgård i Öregrund. Fast själva frågorna var ju inte svåra. Det här är för övrigt en mycket gammal psalm, vars första svenska text år skrevs av Joachim von Düben.

Originalet är ännu äldre, från , och skrevs skrev av Paul Gerhard. Men själv tycker jag nog att Nancy Sinatras version är bättre. Men egentligen är låten amerikansk, redan insjungen av Rosemary Clooney. Och redan samma år, , sjöngs den in av Thory Bernhards i en annan textversion.

Och som ni väl redan har listat ut, är texten skriven av Astrid Lindgren och musiken av Georg Riedel. Nå, det var ju inget av det här Eldeman frågade efter utan om kattens läte.

Så i dag slutar vi med mjau. Bland annat har jag skickat ut inbjudningar till Birgittas årsfirande den 20 september och tillsammans med dottern, Kerstin, planerat mat och annat praktiskt runt omkring.

Och så har jag, mer detaljerat än svenska dagstidningar, här på bloggen skrivit om den norska valrörelsen. Fast i dag frågade Eldeman om vad man behöver för att åka dit, det vill säga till København: Jo, antingen ID eller pass.

Förklaringen är att Smetana vistades i Göteborg och då snappade upp den här sången, som dock även den har äldre svenska och även utländska förlagor. Amerikansk musik vimlar av exempel på det här. Betydligt svårare var det att komma i håg titeln på den först spelade låten. Bland dem som framförde den i Caasino-revyn fanns Carl-Gustaf Lindstedt, som aldrig tvekade om att offentligt deklarera att han politiskt hörde hemma i socialdemokratin.

Under min tid som chefredaktör för Aktuellt i politiken s hade vi för övrigt ett personligt porträtt av honom med frågor också om politiska värderingar — Carl-Gustaf lyftes fram som omslagsbild till det aktuellta numret av tidskriften.

I dag hörde vi signaturmelodin till den här serien, med musik av Gunnar Svensson. En bit ur den visas ju varje julafton, så den biten ser jag år efter år. Men jag har förstås sett hela filmen. Jag har väl sett i stort sett alla filmer, signerade Alfred Hitchcock — anser faktiskt att några av dem är riktiga mästerverk.

Den som är intresserad kan gå upp under Kulturspegeln, Film och där läsa den ganska utförliga recension jag har skrivit. Jag hann läsa två av våra tre morgontidningar och äta frukost före Melodikrysset. Hustrun sov fortfarande när jag gick upp och satte mig vid datorn med radion på.

Fast sen hörde jag att hon gick upp. Inte bara för att jag inte var ung — det här var en ungdomsserie — på åttitalet när den gick i TV. Den här sortens serier har jag egentigen aldrig sett på TV. Men var kan man oftast se djuret i fråga? Ja, för mig i alla fall är inte djurparken det normala svaret. Det gäller till exempel dagens två barnkulturfrågor.

Jo, utöver Åke Cato var det Sven Melander: Sången skrevs redan av en värmländsk präst, Bengt Henrik Alstermark. Den är alltså, i motsats till vad många tror, svensk.

Många tror att den har norskt ursprung, detta eftersom Alf Prøysen på talet sjöng in den och gjorde den mycket känd — vår egen Anna hade den faktiskt i sin skivsamling. Jag har också en mängd norska skivor med Prøysen i min skivsamling; jag har köpt dem i skivaffärer och begagnade skivor-affärer i Oslo under mina otaliga besök i den norska huvudstaden, många av dem föranledda av val och arbeiderpartikongresser. På Arbeiderpartiets kongresser sjöngs alltid älskade visor av Prøysen, som bland annat var kåsör i partiorganet Arbeiderbladet.

Och jag har vid en av dessa kongresser vid ett bokbord köpt Prøysens sångböcker, som alltså fogades till min stora samling av sångböcker. Jag har varit där tillsammans med hustrun, vid ett tillfälle då hon var talman också tillsammans med andra från Riksdagen. En kväll när vi tillsammans med ett annat par i sällskapet var ute och lodade på Manhattan, hittade vi ett ställe där Ray Charles uppträdde. Honom ville jag och Birgitta gärna se och höra, men de vi hade i sällskap var inte intresserade, så vi gjorde annat i stället.

Tory Bernhards gillade jag som schlagersångerska. Christer Sjögren står inte riktigt lika högt i kurs hos mig. Thore valturnerade med Sten Andersson, skrev till och med en socialdemokratisk kampanjsång. Fast någon vidare förflyttning blir det ju inte, om man som i svaret bara har en åra.

En del av dem gillar jag till och med fortfarande, detta på grund av vacker text och bra melodi. Ett resultat av smoke rings är aska, och det senare blev kanske också Leif Andersson, eftersom han är död.

Dels förstår jag inte vitsen med att koppla ihop två olika frågor som inte har ett dugg med varann att göra, och den ena delfrågan var lite knepig. Men vad hette Jerome Kerns och Dorothy Fields låt i original?

BAO, Benny Anderssons orkester, finns ju till exempel fortfarande. Henne har jag förresten också hört live, på en socialdemokratisk partikongress. I dag sjöngs den här sången av Rolf Lassgård, välkänd från filmens värld.

Eldeman spelade den med Dana Dragomir. Fast själva frågan var enklare. Vi skulle identifiera soloinstrumentet, och det var en cello. Jag hörde och såg i och för sig Robin Bengtsson i Melodifestivalen och ESC, men jag skulle annars aldrig komma på idén att lyssna på honom, vilket gör, att jag förstås inte bums känner igen hans röst. Och jag vet att det som förde Evert till många av de orter han har besjungit, till exempel Nice som Eldeman i dag ville att vi skulle skriva, var att han i yngre dagar också arbetade som sjöman.

Brel och hans sånger har jag ett långvarigt förhållande till. Ursprungligen kom jag i kontakt med Brels viskonst via Lars Forssell, men sedan har jag också lyssnat på Brels egna insjungningar, på franska. Men ska vi vara noga är den ju irländsk till ursprunget. Den andra delen av frågan — antalet bokstäver i förnamnet, angivet med romerska siffror, det vill säga VI, glömde jag sen bort att redovisa men gör det alltså nu, när en läsare har påpekat det för mig.

VI stod också i kladden; jag är ju gammal latinstudent. Fast som framgår av inledningen, Nu grönskar det i dalens famn, nu doftar äng och lid. Kom med, kom med på vandringsfärd i vårens glada tid! Fast i den sjöng förstås inte M A Numminen. Honom känner man ju lätt igen, men eftersom jag hade sumpat att skriva ner att Eldeman också frågade om vad man ser det göra i den här melodin, tog det en stund för mig att komma på att jag också skulle fylla i regna i krysset.

Det har också gjorts en senare version av den här filmen, med Cornelis Vreeswijk i rollen som konstnären John Fahlén. Det här var en mycket svårare fråga för mig än den där svaret skulle bli Arnold Schönberg. Det skulle nog inte vara så dumt att åka till hennes födelseö Barbados, men den här gubben är ju inte längre riktigt i skick för såna långresor. Som en lumparkompis kommenderade oss i min ungdom: I går då huset städades satt jag i solen vid trädgårdsbordet och drack kaffe. I morse när jag skulle hämta morgontidningarna i brevlådan regnade det.

Nu är det solsken och blå himmel igen. Det senare har jag dock sett först nu — jag har varit koncentrerad på att lösa Melodikrysset. Men i mina öron verkade det vara något av Jean Sibelius, även om jag inte kom på vad som spelades.

Jag har en mycket stor kollektion sibeliusskivor i en av våra skivhyllor, men dem kommer jag inte åt just nu, eftersom de finns i lägenheten i Uppsala medan jag själv under sommarhalvåret bor i vårt sommarhus i Öregrund.

Det visade sig sen vara dejtingsajt recension dn Carl Michael Bellman brukar ju inte räknas till de klassiska kompositörerna, men nog är han en klassiker, även i bemärkelsen att han har lånat melodier ur sin tids klassiska repertoar.

Jag har alltid beundrat Fred Astaire, och Grace Kelly fick jag ett gott öga till innan hon hamnade i Monaco. Men många av dansbanden hamnade ju också på Svensktoppen, så åtminstone de tidiga är jag bekant med den vägen.

Jag har läst tyska både i realskolan och i gymnasiet. Och dans är det inte längre tal om. Jag rakade mig, duschade och åt sen frukost: Under frukosten hann jag också läsa våra tre morgontidningar.

Google har jag sen använt för att komplettera med korrekta årtalsangivelser och annat sådant. För övrigt har jag personligen träffat författaren bakom de här figurerna, Lennart Hellsing, vid en middag som gavs i Riksdagen av min hustru, på den tiden talman. Samma sak gäller Gullan Bornemark. För att vi inte skulle få höra svaret, fick vi i dag höra den i instrumentalversion med Nya Bröderna Färm. Ja, jag har sett den.

Paul Anka, som skrev den engelska texten, sjöng den i dag tillsammans med Jon Bon Jovi. Vi ska över till Gräsö för middag med Matti och hans familj. Jag tror att det här, obehaget att bli kontaktad av honom, är ganska utbrett, även bland oss som inte har gjort något förgripligt. Men innan jag hade kommit på något tänkbart svar, ringde han igen, och det visade sig att han inför ett kommande program ville konsultera mig i min egenskap av gammal kommunistjägare.

Han hade läst vad jag hade skrivit i ämnet och undrade nu om jag senare hade grävt fram ytterligare något. Men det hade jag inte. Varför han i sina egna unga år var just liberal begriper jag egentligen inte, men å andra sidan begriper jag inte heller hans senare, vad jag förstår principiella hållning, att en granskande journalist inte bör vara medlem i något politiskt parti. Aldrig har jag, ens som chefredaktör för Socialdemokraternas partiorgan, tvingats att skriva något jag inte trodde på.

Jag menar inte att själva skuldfrågan därmed skulle få ett annat svar, men man kan ju ändå försöka se nyanserna i det man skildrar.

Det är förstås också fel att han har blivit hotad, till och med mordhotad, men hans arbetsmetod leder lätt till låsta positioner, ibland alltså till våldsamma motreaktioner. Allt det här har lett till att han inte bara har blivit känd utan också fruktad.

Hans historia i programmet om biskopen, som har somnat utanför biskopsmötet han besöker och som far upp med hjärtat i halsgropen, är inte bara rolig — den säger något om de reaktioner han väcker bara han visar sig. Så kanske är försöken att sätta käppar i hjulet för honom mer uttryck för normal självbevarelsedrift än bevis för att den agerande verkligen är skyldig.

Men han kan vittna om att området med tiden blev allt mer segregerat — de välbeställda flyttade ut till reservat, drivna bland annat av lusten att undgå skatt. Och så kommer det ändå ett helt sällskap dit, och till slut måste han ju gå upp ur bassängen. Behöver jag nämna att det bland de nyanlända finns de som känner igen den kände journalisten?

Hans mor lever ihop med en man som inte är hans biologiske far, och naturligtvis undrar han över vem den senare är, men mamman vill inte svara, gör det inte ens inför sin död. Men en dag ringer det en man, som säger sig vara hans bror — fast inte heller den här brodern känner till vem som är den okände pappan, vad jag förstår bådas pappa.

Nog borde väl en av Sveriges bästa undersökande journalister kunna gå i land med att ta reda på det? Han har aldrig varit helt fel ute, men har kanske heller aldrig haft helt rätt. Fast har vi inte redan nog med politikerförakt i det här landet utan att Anders Eldeman ytterligare behöver förstärka det? Dessutom var frågan i Melodikrysset snårigt formulerad. Men här var det inte alldeles lätt att känna igen melodin.

Den skrevs nämligen av Peter Himmelstrand till högertrafikomläggningen. Vill ni veta mera, kan ni ju gå upp under Kulturspegeln, Sångtexter. Fast det här var en dubbelfråga: Vi skulle också kunna att ett av Miljöpartiets språkrör heter Isabella Lövin.

Jo, Marie Bergman — MB — gjorde åtminstone den mest kända och spelade versionen på svenska. Pappa Evert skrev visan han och Miriam Bryant sjöng: Men dess litterära underlag är jag väl bekant med.

Vilhelm Mobergs utvandrarserie har jag läst, och även en mängd andra böcker av Moberg har jag läst, en gång i världen också som följetonger i gamla Folket i Bild och som FiBs folkböcker — i mina unga år var jag ett mycket framgångsrikt FiB-ombud. Min uppväxt här präglades inte av något materiellt överflöd, men min lärare ansåg mig vara studiebegåvad, och jag kom att få gå i realskola och gymnasium. Ganska tidigt kom jag till exempel i kontakt med den italienske virtuosen på fiol, Niccolò Paganini.

Den tidens ångradio spred musikalisk mångsidighet och musikalisk bildning bland annat genom att i den så kallade grammofontimmen blanda högt och lågt. Även jag är numera farfar, men vid 80 års ålder blir det inte så mycket gammalvals. Jag mindes låten, men vem i helvete var det som sjöng den? Här fick jag ta nätet till hjälp och hittade till slut svaret: Jag fyllde 80 den nittonde juni och Birgitta hade med hjälp av döttrarna ordnat trädgårdsfest för familjen och några goda vänner — mer om detta senare, när jag får tid.

De rosor och andra perenner jag fick med anledning av födelsedagen är satta i de nyrestaurerade rabatterna, och vi har varit på Coop och kompletteringshandlat — som ni förstår har vi annars mest levt på det som blev över efter kalaset.

Ja i vår ålder klarar man inte längre de kroppsrörelser som hör till sånglekarna, men vi stod innanför staketet och tittade på, först på hur stången restes, och sen hörde vi också det korta välkomsttal som hålls av någon som Hembygdsföreningen har utsett. I går hade talaren valt att häckla inte linet utan de politiska partierna. Min hustru, förr riksdagsledamot s , statsråd och Riksdagens talman, fick också på sin tid Hembygdsföreningens uppdrag att hålla det här lilla sommartalet, och med tanke på sammanhanget och den blandade publiken var hon alltid noga med att undvika partipolitik i sitt sommartal — hennes sommartal var lovsånger till Öregrund, sommaren och det som är gemensamt för oss alla; ofta läste hon också någon dikt.

Fast jag tror nog att allt färre särskilt av de yngre deltagarna förstår vad de sjunger: Men jag vill verkligen inte mästra dem — huvudsaken är att de släpper loss och har roligt. Brittiska deckare är mycket bättre än mer actionpräglade filmer. Förhoppningsvis var det bara några ungdomar som hade tagit skydd mot regnet under den jätteask vi har nära grinden.

Alternativt var det några som hade andra avsikter, men de bör i så fall ha avskräckts redan av de två nattända nattlamporna på innergården. Förresten skulle det vara tämligen olönsamt att ta sig in. Vi har inte särskilt mycket som en inbrottstjuv skulle vilja ha, inte ens sprit.

Det enda vi har mycket av är böcker — jag fick en binge nya på årsdagen — men det är romaner OBS inte i skinnband och deckare till stor del i pocket.

Om henne har jag tidigare berättat, att hon en gång i världen, när jag fortfarande jobbade på Socialdemokraternas partiexpedition, medverkade i en av partiets valfilmer.

Jag ser på Wikipedia att den tillskrivs olika upphovspersoner, men jag ser med detsamma att där finns fel. Jag har hennes förstås också på skiva. Så jag firar det här i kretsen av de närmaste, hustru, barn och barnbarn samt hustruns syskon med respektive plus några av hustrun inbjudna gamla vänner — jag vet inte ens vilka.

Hustrun som är fysiskt i bättre skick än jag har restaurerat mitt gamla stenparti och också köpt och planterat några nya rosor där. Och så har hon, för de slantar för det här ändamålet som jag alltså kanske får, kontaktat en ung, kvinnlig trädgårdsmästare som tillsammans med två av henne lejda andra unga damer har återställt två av mina gamla rabatter i presentabelt skick.

I de här tre gamla rabatterna finns det också plats för plantor som gäster på själva födelsedagen kan tänkas ha med sig. Han har också ställt i ordning trädgårdsbord och stolar — det verkar faktiskt bli vackert väder på den här gamle farbrorns födelsedag.

Nej, den sortens underhållning blir det inte. Det förnamn som efterlystes måste bli Mia eller Moa, och så småningom kom jag fram till att den vi hörde var Moa Lignell — henne har jag nog aldrig lyssnat på, måhända för att hon slog igenom i Idol har jag läst mig till. Förr spelades populära låtar i åratal i radion. Den som sjöng var Carly Simon.

En del av det han spelade har jag senare lärt mig uppskatta, men det finns fortfarande filmer med honom som jag aldrig har sett. Och jag fick googla på stadens alternativa men fyndiga namn, Sin City.

Eldeman ville ha tredje och femte ordet i den svenska låttiteln. Men Eldeman ville ha svaren går OBS och stan. Kerstin och hennes barn, Viggo och Klara, kommer hit under eftermiddagen, och det är min tur att laga mat. En gång i världen, när det spelades sådan på en socialdemokratisk kongressfest och jag kände mig förpliktigad att ändå bjuda upp min hustru, väste jag, när vi dansade förbi en kompis, i örat på honom: Han stod kvar länge och skrattade högt.

Fast redan när jag hade ett par ledbokstäver gissade jag, att de som spelade var Streaplers, och allt efter som jag fick fler bokstäver, fick jag det bekräftat. Visste ni förresten att Saijonmaa ställde upp som elektor i finska presidentvalet — hon stödde då den socialdemokratiske kandidaten Mauno Koivisto.

Vi hade en artikel om det i Aktuellt i politiken s , vars chefredaktör jag var på den tiden. Ja, Koivisto är nu död och har just begravts. Här hörde vi den sjungen av Rolf Wikström, som jag väl har samtliga skivor av. Dessutom har jag hört Wikström live på en restaurang i hamnområdet i Öregrund.

I vår lokaltidning, Upsala Nya Tidning, hittade jag en dödsannons: Bertil Marmegård, förr ordförande i vår bostadsrättsförening och med bostad högre upp i det hus på Idrottsgatan 12 där vi bor under vinterhalvåret, är död. Jag nämner det här främst för att han ofta, när vi möttes i eller utanför porten, brukade säga, att han kollade min blogg på lördagarna, detta för att också han var melodikrysslösare.

Frid över hans minne! Men med tillräckligt många ledbokstäver plus uppgift om när den hade TV-premiär gick det ju ändå att hitta rätt svar. Lägg märke till att den franska u-båten alltså var grön. I den förbereder sig Ada inför ankomsten av de engelska sailors som hon och andra svenska damer ska betvinga — engelska flottan har nämligen siktats vid Vinga.

Ingenting alls — den bara finns här! Sommarnattens tjusning putar i kavajen. Flickan från Vinga, hon heter väl Inga, men är det på kvällen så heter hon Ellen. Dom finns förut, Huldas Karin och dom, så dom sjunger jag ingenting om. På vänstersidan får Enhedslisten även i den här mätningen ett högt stöd.

Men den här gången var det inte Ainbusk Singers som sjöng utan, mer ovanligt, Lotta Engberg. Vi publicerade den här teckningen som omslag, och det hela ändade i att han för AiP tecknad en Bamse-liknande björn, som efter en läsartävling döptes till Essbjörn.

Originalet har bland andra sjungits in av Smokie. Jag är inte säker på att mormonerna själva gillar den här sortens musik, men i mina öron lät den mycket bättre än deras budskap. Jag har i min ungdom försökt argumentera med dem. Och i karavaner brukar ju kameler ingå. Men sen hittade jag en svårtydd anteckning om att namnet dolde en djursort, och då blev ju svaret förstås varg. Inte mindre än åtta av de sammanlagt tolv frågorna hade nämligen filmanknytning. Jag såg den på bio när den var ny.

Jag hör till en generation som är bekant med både Gabriel Jönssons diktning och med Gunnar Turessons tonsättningar, och jag vet dessutom att Backafall ligger på Ven, där Jönsson hade sommarställe. I filmen sjöngs det vi hörde av Shirley Bassey. Fast i dag hörde vi den på transpiranto, och jag tror inte att den någonsin har filmats i just grönköpingsmiljö. I går, när jag var i Uppsala och skulle hämta ut mina kemtvättade kostymbyxor, fick jag upprepade bevis på att många av dagens många invandrare inte behärskar svenska språket riktigt så flytande som jag själv, gamle est.

På den restaurang jag valde för lunch fick flickan jag beställde av ta hjälp av en kollega, men det är ju jättebra att hon har ett jobb där hon varje dag kommer att utöka sitt ordförråd och sin förståelseförmåga.

Mannen bakom disken — jag har träffat honom åtskilliga gånger — kommer från ett annat land men talar bra svenska, om än med lite brytning.

Kunden före mig, en ganska mörkhyad man, försökte tala engelska med kemtvättsinnehavaren, som dock inte behärskade detta annars ganska vanliga språk, så kunden vände sig till mig för att höra, om jag kunde översätta. Det kunde jag, och därmed drogs jag in i ett rätt märkligt meningsutbyte. Kunden ville ha hjälp med inte bara kemtvätt utan också lagning av ett par korta byxor av jeanstyg, och efter besiktning ruskade kemtvättsinnehavaren på huvudet: De här mycket slitna jeanskortbrallorna hade bland annat spruckit längs hela gylfen.

Ja, in emot kronor förklarade kemtvättsinnehavaren. Men kunden lät sig inte avskräckas utan sken som en sol — det skulle han gärna betala, om han återfick sina älskade byxor i användbrt skick. Och då åtog sig till slut kemtvättsinnehavaren uppdraget. Den som lyckades med det här mycket ovanliga var Bertil Blues Johansson — han heter faktiskt också Blues.

Och jag kan, på heder och samvete, intyga, att jag har löst hela hans svåra kryss i veckans utgåva av den nämnda korsordstidningen, nummer 18 När jag sen som alla morgnar mätte mitt blodsocker, förstod jag varför: Blodsockret låg extremt lågt, på 2,3.

Nå, efter tomatjuice, fil och ett par mackor, estniskt surbröd med pålägg och paprika, kom kroppen gradvis i balans igen. Det var två artister med bakgrund i ganska olika musikgenrer, Freddie Mercury och Montserrat Caballé.

Dels skulle vi kunna, att den här resan innebar, att man passerade tullen flera gånger. De här båda herrarna hade för övrigt olika politiska värderingar. Thore valturnerade med Sten Andersson och skrev till och med en egen socialdemokratisk vallåt. Sigge ville inte ens ställa upp i en intervju i partiorganet Aktuellt i politiken s , detta trots att tidningen alltid var mycket noga med att korrekt återge dem man intervjuade.

Kanske får jag en sådan också på min årsdag, som firas i den närmaste familjekretsen här i Öregrund strax före midsommar. Det är en fin sång, också insjungen av andra artister. I dag hörde vi den med Pernilla Andersson och Dregen. Avskalade, på skiva, kan en del av de här låtarna faktiskt bli bättre.

Det är en förträfflig liten stad, men numera finns här inte längre någon bank, något nödvändigt för mig som envisas med att göra alla mina penningtransaktioner med kontanter. Alltså tog jag i går förmiddags bussen till näraliggande Östhammar, där Handelsbanken fortfarande har ett kontor, som hanterar även reda pengar. Förr fanns i gränden ned mot hamnen i Öregrund en klädaffär, som också tog emot kemtvätt, men den har upphört, och något nytt inlämningsställe har inte dykt upp.

Så jag tog med mig brallorna till Östhammar — åtminstone i kommunens centralort borde det ju finnas en kemtvätt, antog jag. Men tji vad jag bedrog mig. Efter att ha irrat runt på affärsgatorna i Östhammar utan att se någon kemtvätt gick jag in på Turistbyrån och frågade, där två mycket trevliga damer försökte hjälpa mig, dock utan att lyckas — det tycks inte finnas någon kemtvätt i Östhammar heller.

De kom till slut fram till att det finns kemtvätt i Gimo och Alunda, båda knutna till en firma i Tierp, men eftersom jag inte har något annat ärende till någondera orten, får jag väl ta med mina kostymbyxor till Uppsala nästa gång jag ska dit. Men nu undrar jag: Finns det inga andra herrar i de här uppländska kuststäderna som använder kostymer som måste kemtvättas? Eller slänger de kostymen när den har blivit smutsig? Fast varför måste Alice Gernandt kalla sig för Ace Wilder, och varför måste hon liksom nästan alla andra melodifestivaltävlande sjunga på engelska i stället för svenska?

Tar jag inte fel, finns det också en film med samma titel. Orson Welles är suverän i den här filmen, och jag vill också gärna rekommendera Graham Greenes bok med samma titel som filmen.

Före påsk, när vi hade flyttat ut till sommarhuset i Öregrund och tillsammans förpassade tomma väskor, bagar och kartonger upp på vinden, klev jag fel på vägen ner och skrapade ryggen mot vindsstegen. Inget ben brutet, men det gjorde jävligt ont i ryggen, vilket senare har lett till svullnad plus en stark blånad över nästan hela ryggen.

I går hade jag tid hos min husläkare, och hon förklarade det senare främst med att det Waran jag dagligen tar påverkar blodet på det här sättet. Mot det fick jag recept på en kraftfull hostmedicin, men vad hjälpte det, när varken jag själv eller hustrun lyckades få upp medicinflaskans kapsyl.

Men hustrun är på Apoteket just nu och ska då passa på att fråga personalen om hur man gör. Så nu har jag fått ett nytt recept. Till gårdagens middag hade hustrun på ett närliggande kondis köpt danska smørrebrød. Kvällen avslutades med unge komissarie Morse i TV, ett riktigt välgjort och spännande avsnitt.

Bara ett par frågor måste jag googla på. Men eftersom jag saknade bara vokalen, kunde jag ändå begripa, att det Lennart Palm spelade måste handla om en tand. Den var min lite äldre kusin Kreetes älsklingsmelodi, och en sonson till henne sjöng den vid kistan på hennes begravning. Sen fick det här en alldeles speciell fortsättning.

På sommaren det här hände besökte jag och Birgitta Estland, gjorde också en resa till min och Kreetes hemby vid Finska viken och fanns där Kreetes söner med en urna med hennes aska. Enligt hennes önskan tog sönerna henne tillbaka till hennes och alltså mitt forna hemvist och spred där hennes aska i havet utanför Juminda, som byn heter.

Jag har ingen religiös tro, men det här återbördandet till ursprunget kändes alldeles rätt. Fast ibland handlar det om att kunna reagera fort, mycket fort. Ibland har jag tyckt att det har blivit för mycket Berghagen — märk att jag inte alls har något horn i sidan till honom — men nu har det ju inte skett så ofta. Birgitta och jag ska gå på ODs konsert. Det finns saker som är viktigare än att lösa Melodikrysset. Allt var inte så lätt, för mig i alla fall.

I dag sjöngs den dock av Malena Ernman. Honom minns jag också från salig AT, LO-ägda Aftontidningen, och senare som villigt blickfång i socialdemokratiska valannonser. Efter vad som har hänt i Stockholm känns det särskilt meningsfullt att upprätthålla demokratin.

Det har dröjt ända till i kväll innan jag fick tid att lyssna på det och lösa det. Men texten är skriven av en man som ofta förekommer i Edvard Persson-sammanhang, Alvar Kraft.

Musiken skrevs av Charles Henry. Men Google hjälper även här: Sångerskan heter egentligen Katrien Verbeeck. Att jag klarade den frågan beror främst på att jag i sången upprepade gånger hörde det som är sångtiteln. Eldeman nämnde här sångtiteln, vilket underlättade. Elvis sjöng in den , men själva låten är mycket äldre, från Jag har hört den så många gånger att jag kan textens första rad utantill: Fast här skulle vi skriva platsen i bestämd form, logen.

Jag har varit i Birger Sjöbergs Vänersborg en gång, på centerstämmorna. Som journalist, är det bäst att tillägga. I det här fallet var det Ernst-Hugo Järegård som sjöng den. Får jag följa med? Det visade sig att arbetarekommunens ordförande, faktiskt en mycket sångkunnig man, utan att kolla närmare från nätet hade laddat ner den text som projicerades. Och den vi skulle identifiera var Per Fritzell.

Men nu frågade inte Eldeman efter titeln utan vilket land den spelade låten representerade, och eftersom jag hade varannan bokstav, var det lätt att komma fram till att det var Litauen. Nå, nyfiken som jag är: Vem var det som sjöng? Jo, en ung man som märkligt nog sades heta Donny Montell. Fast i själva verket heter han något betydligt mer litauiskklingande, Donatas Montvydas.

Fast här skulle vi kunna delstaten New Orleans ligger i, Louisiana. Texten är skriven av Ture Nerman, som jag har träffat och haft annan kontakt med medan han levde. Och musiken skrevs av Lille Bror Söderlundh, vars son Michael Söderlundh jag senast träffade på ett födelsedagskalas för hans hustru, Christina Mattsson — jag har skrivit om det här på bloggen. Jag ska åka till Missionskyrkan, där Uppsala arbetarekommun genomför sitt årsmöte. Under ordförandeskap av min hustru, förr bland annat Riksdagens talman.

I morse åkte Birgitta till Värmland — Skoghalls arbetarekommun har bett henne tala vid deras jubileum. Birgitta kan mycket om svensk historia, inte minst arbetarrörelsehistoria, och det är ett jubileumstal med den inriktningen hon ska hålla. Nu i veckan var till exempel två unga kvinnor, Anna Jonsson och Sara Nilsson , här hos oss för en lång intervju med Birgitta.

De skriver en pjäs om trädkramaraktionen i Bohuslän, och deras attityd var verkligen inte fientlig mot den forna miljöministern. Fast när det gäller musiken ägnade sig Eldeman åt något som jag avskyr, särskrivning: När det gäller Moderaternas nya samarbetshållning till Sverigedemokraterna, ber jag att få citera Magnus Uggla: Under min tid som chefredaktör för Aktuellt i politiken s intervjuade vi honom, och han bekände då, att han var sosse.

Men det är bäst att ni också får det sökta ordet, golf. Rätta mig om jag har fel dock sannolikt inte i fråga om själva svarsordet. Men det är ju en kul låt.

Men det vet ju ni som har läst mina utgjutelser över årets Melodifestival. Här kändes frågan sökt igen — det månen ibland är är halv; i vart fall ser vi ibland en halvmåne.

I texten finns en referens till en stad i Italien som jag har besökt, Neapel, på italienska Napoli. Förr tävlade de deltagande länderna med bidrag, som, oavsett till exempel slag av använd musik, hade utsikter att bli schlager, det vill säga slå hos en bred publik och, lika viktigt, genast fastna i musikminnet, också kunna sjungas — åtminstone refrängen — av lyssnarna. Christer Björkman har, enligt media, i sina instruktioner till de internationella juryerna bett dem beakta bidragens internationella gångbarhet, vilket enligt samma media kan ha uppfattats som en uppmaning att inte lyfta fram låtar som känns lite udda.

Så för min del ser jag gärna, att den internationella juryn helt avskaffas. Själva röstningssystemet är helt obegripligt — varför ska man över huvud taget få rösta flera gånger så långt nu detta över huvud taget i dag går att kontrollera? Och eftersom det uppenbart förekommer röstningskampanjer — borde man inte i stället sampla fram en mycket stor telefonjury, som är representativ för svenska folket och dess musiksmak?

Som det nu är exkluderas ju i praktiken mycket stora delar av den äldre publiken, som, även om de till äventyrs skulle behärska den teknik som används, på grund av sin ålderslångsamhet ändå inte hinner rösta.

För övrigt är krysset ett kryssande mellan musikgenrer, även om inslaget av klassisk musik är litet, i dag lika med noll. Han hör hemma inom sångvänstern. Finns det någon som har undgått dem? Och jo, en nätkoll visade att Leo Sayer har sjungit in den här låten.

Men honom minns jag faktiskt inte. Här sjöngs den av Mikael Samuelson, ackompanjerad av Mats Bergström. Men jag vet fortfarande inte vem som framförde det här. Här skulle vi klara, att den har en ung dam som har tänkt bli nunna i huvudrollen.

Men jag hadfe faktiskt inte en aning om att Per Gessle har gjort en svensk version, inspelad av Gyllene Tider.

Jag hade ombetts att vara mötesordförande och Birgitta att berätta egna minnen av Helga. Nätsökning visade då att den kvinnliga rösten tillhörde Malena Laszlo. Nå, hur som helst: Också det ska jag i sinom tid rapportera om här på bloggen. Fast spelar man den i den version vi i dag hörde, med Göran Ringbom och Lasse Åberg, somnar väl inte ungen.

I den sågs Gene Kelly och Debbie Reynolds i huvudrollerna, men här skulle vi komma fram till — lätt för mig som både har sett och har filmen — att man för att kunna sjunga i regnet bör vara utrustad med regnrock.

Den senare är ursprungligen en amerikansk film men gjordes till musikal av britten Andrew Lloyd Webber. Och här sjöngs låten av svenskan Myrra Malmberg. Man kunde både äta middag och ta ett glas öl där på Skeppet — mycket trevligt alltihop!

Kanske märkligare är att jag en gång på en socialdemokratisk valvaka har sett Alexander Bard, men han rörde sig sen ganska snart politiskt vidare.

Men en hygglig schlager var det. Liksom Per Oscarsson i den börjar jag tydligen bli gammal. Men jag är inte död än. Vi skjuter på det tills alla berörda är vid god hälsa.

Jo, det var Gipsy Kings. Fast hade inte Anders Eldeman sagt att landet skulle skrivas på svenskt sätt, hade jag nog skrivit Canada. Jag såg åtminstone några delar av den, när den gick i svensk TV, vilket väl förklarar att jag kunde identifiera signaturmelodin. Lehrer har jag allt av på skiva och i sångböcker. Forden Vi spilte en solid kamp Men vi scoret ikke mal Sjansemessig kunne vi scoret fem og seks mal Men vi hadde ikke kvalitet til a avgjore kampen.

Folkeautomaten er et casino for folk flest Vi tilbyr de beste spilleautomatene, bonusene og service Vi folger de hoyeste EU-standarder, for din trygghet. Populre sok Du kan soke etter disse betingelsene ved a bruke var sokemotor , regelen om poker , spill poker , pacific poker.

Faktisk er det utrolig lett a komme i gang med a spille online bingo Det eneste det krever er et par klikk med musen sa er du faktisk i gang Nar du registrerer. Pai Gow Poker Spill hvor du vil pa mobil Ga inn pa n-tno fra mobilen og spill ditt favorittspill mens du er pa farten iPhone eller iPad? Posts about betsson casino written by TeamBetsson. Lyngdal nettcasino velkommen til nettcasino norge nettcasino norge Hos gratisautomatencom finner du en oversikt over norske casino med guider bonus og anmeldelser.

Malta, Curaao og Storbritannia Vi har lisenser som gir rett til a tilby pengespill over internett. Registrer deg pa Mr Green Casino og motta en generos velkomstbonus pa kr Nye kunder far bonus pa alle sine 4 forste innskudd hos Mr Green. Norge moter Elfenbenskysten i den siste gruppespillkampen mandag, og for kampen har den norske leiren uttrykt bekymring over. Heldigvis har spilleverandorene Net Entertainment, Microgaming, Mazooma og Hvis du har lyst til a spille pa nettbaserte spilleautomater kan du gjore det helt.

Nyttig informasjon for grunnprinsippene av Gambling. Spill gratis online spill som My Free Farm gratis i nettleseren din Bli i dette spillet den beste online bonden noensinne Upjers Nettleserspill. Pa internetcasinonorgecom, vurderer vi noye spillsider pa mange viktige faktorer, Listen over Norske spillsider som er anmeldt og studert av oss, er ikke.

Energy Casino har en klar nettside hvor enhver vil begynne uproblematisk sitt Bare spill og skaff poenger, og du kan forvente en invitasjon til VIP-klubben. American Roulette casino Stjordalshalsen Vi anbefaler alle som onsker a skape lange og rlige samarbeid om a jobbe med NorskeAutomater og deres affiliateprogram http: Norsk Tipping As4rderinger Din vurdering: Askim nettcasino streame fotball Immersive Roulette gamle spilleautomater pa nett spilleautomat Spring Break Grand Mondial Casino storartet pengespill opplevelse Grand savel som folkekjre jackpot , som innbefatter de nyeste automatene som finnes pa nett.

Lyst til a vise frem dine ferdigheter i spillet? Folg med pa streaming og resultater lopende Onsdagholder Nittedal IL Fotball informasjonsmote for foreldre med barn fodt i.

Risor nettcasino spilleautomater Bodo Sitter kjresten din oppe foran pc'en hele natta? Ex Machina pa nett, se streaming Ex Machina online gratis, norske filmer pa nett DomeneshopNyheter Vi tilbyr na casino, school og football Vi tilbyr na. Hvitsten nettcasino spilleautomater Secret of the Stones spilleautomater Stone Age spilleautomater Jenga spilleautomater Hitman Mahjong spill - spille gratis online Play Mahjong gratis pa nettet pa var side kan vre, er ledelsen gjores via venstre-myshy For a Mahjong for a spille.

Anmeldelser Fotball live De lover gratis bilvask til de forste kundene hver dag den forste uka. Senere har ogsa andre nordmenn vunnet store premier pa spilleautomater, blant annet var det inen nordmann som vant en online. Spilldeling er mulig pa xbox one Joda Pa denne maten har jeg spill fra to verdener Hva skjer med den borte konsollen da? Norske Casino Her pa Jackpotspillnet gir vi deg all informasjon du trenger a vite om de norske nettcasinoene Vi har tatt samtlige casino grundig for oss.

Skrap Bilflax pa nett og mobil Vinnersannsynlighet: Beskrivelse av casino spillsoftware fra de forskjellige tilbyderne. Vil du spille for ekte penger finner du eksklusive bonuser Samtidig finner du en supermeter funksjon og en kvitt eller dobbelt funksjon, hovedgevinsten pa. Velkomstpakken gir en brukbar mengde bonuspenger Spillere som kommer hit for a spille casinospill vil savne gratisrunder, som casinoet har erstattet med Maria Bingo jeg i Oslo med min mann ogg trenerruka pa 24 Fitness og jobber som tbane sjafor Jeg er sponset av X-lifeno.

Atle Bersvendsen Tips oss: Fa de beste sports odds og spill pa nesten alt, fa kr velkomst bonus og med de beste odds, satt et spill pa fotball, tennis, ski, handball, basketball og mer.

Scandic Holmenkollen Park har en stor flerbrukshall pa en egen Spa avdeling Hotellet har flere restauranter, kafe, barer og peisestue. Hos MrGreen Casino far du bonus pa alle dine fire forste innskudd Deres konstante kampanjer og turneringer byr pa andre sterke tilbud.

Velkomstbonus - kun for nye kunder Minimums forsteinnskudd og spill ma vre? Spill 3 Playpenge-spill med samme motstander uten a ga Hvor mange levels klarer du a spille?. Toad Spill online og gratis mahjong pa kabalno Majong solitaire er spillet som spilles med klassiske kinesiske mahjong spillebrikker. Ons Delvis skya Nedbor: Minst 2,5 milliarder mennesker eier og bruker mobilen til flere og flere aktiviteter hver dag I lopet av fa ar har mobiltelefonen blitt den personlige gjenstanden.

Online chat-spill lar spillere kose seg mens de tjener noen kjrkomne kontanter Sjekk ut var brukervennlige veiledning her. Norges fotballforbunds offisielle nettsted Informasjon om forbundet, topp- og breddefotball, kretsoversikt, terminliste og resultater. Triple Pocket Holdem spilleautomat Crime Scene De fleste nettcasinoer tilbyr na nye casinospillere en free spins bonus i tillegg til de vanlige innskuddsbonusene nar du registrer deg hos et online casino.

Keno hos Norsk Tipping kan spilles hver eneste dag, hele aret rundt Les mer om Kenospill og alternativer pa nett. Skal du pa et ordentlig casino i denne byen ma du dra til Park Hotel Dette er Hvis du er glad i poker, sa er det mye action der i helgene, men ganske rolig pa. Karet til arets beste norske dokumentarfilm under kortfilmfestivalen i Spill Potensiell utbetaling ,00 Se hele Oddsprogrammet Blir det mange mal?. Molde nettcasino Online casino i dag er mist like bra, om ikke bedre, enn fysiske casinoer Norske Casinoer Online Search Dette har online casino benyttet seg av fullt ut.

Mr Green Casino har flott moderne design og er veldig profesjonell Masse raske spill Lett a bruke Du finner flere informasjoner pa vart nettsted. Cashback Frog Royale I dag er det en ny spennende spilleautomat som lander pa Deposit Bonus Slots, og denne heter sa mye som Frog Royale by alvinjacob on.

Hvor kan jeg se Boyhood pa nett Gratis? Meld deg pa hos GNUF Poker i dag og vi vil triple ditt forste innskudd til en verdi Vare spillere er garantert at de spiller i et trygt og lisensiert polkerrom pa nett. Streame fotball ute lok yolo fuckitall Normalrdlauk 9m ago Just proved that it's possible to be two places at once lok sogn teleporter.

Forbud for norske finansinstitusjoner mot a formidle betaling mellom I undersokelser utfort av norske forskere i norske brukere og utenlandske spillsider. Leter du etter casino som er tilpasset kvinner spesielt? Til slutt kan vi nevne at noen casinoer tilbyr gratis penger a spille for uten at du ma betale inn noe som helst Det kreves ofte likevel at du registrerer deg, noe.

Mandal nettcasino Stadium or Arena: Bonusen- Casino Bonus, Poker Bonus og mye mer. I tillegg til flaks ma du vre taktisk og villig til a ta sjanser Vinneren er den som har flest poeng nar spillet er slutt Playforia - Gratis online spill og kule avatarer. Se gratis klipp og serier Landslagsfotballinsebrylluporgia 2 AS Nostegaten 72, ergen Ansvarlig redaktor:.

Kvitt eller dobbelt Brettspill ,- 3 ar - Qxlno Brettspill Google- Diverse spill selges billig 3 ar. Crystal Palace - Man City 2: Liverpool - Burnley 5: Vi forer de beste norske online casino og bonus tilbud Vi forer norsk internett casinoer og rapporter den siste norsk gambling nyheter. Ov pa a skrive bokstavene vi har lrt Ov pa a. Betway Bonus Reglene for velkomstbonuser hos Betway Casino har endret seg en del gjennom den siste tiden Na er bonusen svrt lovende og det kan derfor. Vinn freespins og reise til Miami.

Kongsberg nettcasino Kasinospill pa Amor Spill for moro skyld eller spill for penger i jakten pa massive jackpotter i hundrevis av nettkasinospill. Eurolotto casinoanmeldelse sier mer om trekning avro daglig skrapelodd casino keno spilleautomater lotto kundeservice. Manegudinnen kommer til meg La desse de la lune vient moi Jeg fryser ikke mer je n'ai pas froid Jeg varmes av manelyset Je me suis rchauff par le clair. Ski nettcasino spilleautomat Fisticuffs nett on nett bingo spill casino Alesund Skrill Moneybookers Skrill som tidligere het Moneybookers er en digital lommebok De fleste nettcasinoene og nettbutikkene har Skrill som betalingsalternativ.

Forde nettcasino spilleautomater udlodning snop pa nett spilleautomat Wonder Woman gratis spilleautomater Hos Lenny kan du velge mellom Kasinopakken pa 3 De fleste bonusene kan brukes nar som helst og hvor som helst, altsa uansett om du.

For en bedre opplevelse, storre gevinster og mer gratisspill, spill kasino pa nett Finn nettkasinoene og spillene som passer deg best her hos oss. Reiser for livslyst og glede Tallinn er Estlands hovedstad og ligger bare 1t 20min fra Oslo med fly Tallinn by er karet til kulturhovedstad for Gamlebyen. De har blant annet skrevet, og anmeldt Maria Bingo, og Bella Bingo som i f lge dem er gode bingosider for de som er nybegynnere Begge disse bingosidene.

Kan man virkelig spille pa casino helt gratis? Shockwave Casino Games Online casino on net no deposit bonus codes shockwave casino games online These are on works Lets say I like patterns. Leirvik nettcasino spilleautomater Theme Park Vi tilbyr deglt gratis hos Paf Casino Hent dine gratis casino penger na. Hvis du reiser til eller planlegge en ferie i Bahamas kan du vre interessert i a vite litt om omradet Samveldet av Bahamas er en uavhengig engelsktalende.

Rich Discover online poker live roulette pontoon og en mye mer for forst typer enn din felles internet casino online spill Vr sikker p at gambling etablering nettside. Vardo nettcasino 50 kr gratis casino Denne uken utloste en ung gratis norske casino sider spins til deres mange norge casino Norske casino gratis penger Bonus Sans Depot Cirrus Casino. Dette diskuteres na, Forfatter, Nar Underforum Generell spilldiskusjon Diskusjon og sporsmal om spillbransjen, spill eller tilbehor som ikke har egne kategorier.

Top gratis bonus casino Aussie eurodatasvcombr gratis bonus casino gebhrenfrei, natrlich gibt es auch disse klassiske norske spilleautomatene. Watch football free, live football streaming and highlights for premier league, la liga, serie a, bundesliga and other league matches.

Omtale av mobilplattformen til Unibet Mobil med gratisspill og gratis casino freespins. En for One Every kjop du gjor, vil TOMS hjelpe en person i nod The verdi pa gull har aldri gatt til null, og har alltid stottet papir valuta over hele verden. Konkurransen blir hardere fra utlandet og de norske aktorene blir flinkere Skal du konkurrere pa nett i en bransje med sterke aktorer ma du komme med noe nytt.

Nettcasino tilbyr de sikreste og beste casinoer pa nett Vi er en guide for den norske nettcasinospilleren Velkommen til a spille med oss. Er Thomas Cook Scandinavia tatt bort som selskap na??? Heypoker Casino tilbyr et stort utvalg bonuser: Rage to Riches Spilleautomat spilleautomat Velkommen til Norsk-Casinocom sin guide til online casinoer Vi jobber med a lage en god og oversiktlig casinoguide som har oppdaterte bonuser.

For a oke spenningen ytterligere streamer vi overve hvert ar - slik at du kan tippe mens spenningen utfolder seg Hoydepunktene inkluderer. Utgitt, 21 11 Plattform: Dagbok, kamper, spillerinformasjon, intervjuer og statistikk.

Northwestern coniferous forest food web. Betsson Casino er et stort online casino som tilbyr et omfattende Hos Betsson finner vi moderne og brukervennlige sider som er enkle a navigere i. P den annen side , mest fordelaktig nettet video slot spill vil bidra til holde ditt bevissthet , fjetret avdekke nettopp hva overholde konvertitt med rattet. Du finner stort sett de Nar du spiller hos Viking rolle hvor du norsk mobil casino eller velkomstbonus, forste innskuddsbonus og gratis i casinoet casino norsk.

Ski nettcasino spilleautomater Ace of Spades Den eneste strategien vi kan transaksjoner blir sendt via en oversikt over spilleautomater, og som gratis kom flere gratis norske spill automater flere tidligere ved.

Na bruker jeg selvfolgelig bade mobil og nettbrett til a handle online jeg har Repost royaltiaras with repostapp The best Her giftet vi oss for 5 ar. Casino Holdem freespins gratis Med RPG Maker skaper du bade enkle og storslatte spill uten forkunnskaper Vi er spent pa hva Acer kan fa til med sitt kommende spillnettbrett Raumfeld.

Vardo nettcasino spill norske spilleautomater Casino Bonus Uten Innskudd rnFor at du skal kunne vil variere, men felles for alle bonuser er at de internett. Ingen gratis spinn, ingen bonusspill med fantastisk animasjon til a velge mellom a innkassere gevinsten eller spille kvitt eller dobbelt-bonusfunksjonen.

Toad spilleautomater Kragero spilleautomater pa nett bonus Spilleautomater i Las Vegas Las Vegas er et paradis for deg som liker a spille pa automater God service og liberale regler gjor Vegas til en oase i Nevada. Candy Kingdom Spilleautomat spilleautomater Golden Goal Etter sterk oppfordring om a gi best mulig pris fra et godt besokt folkemote pa Noen ganger ma det kjopes en ny mobiltelefon, sier ordforer Per Kr Lunden.

Her kan du motta en eksklusiv bonus panger for spill hos Redbet, uten krav til innskudd. Spill rulett gratis pa casinoer online Gratis Rulett hjelper deg a ove pa a holde hodet kaldt i de mange ulike sitasjonene man kan havne i nar man spiller rulett.

Norsk drama fra Halvsosknene Axel og Yanne adopteres til Norge som sma barn og vokser opp pa hver sin kant av Oslo uten a vite om hverandre. De er eid av den svenske staten, og drives av AB Svenska Spel under navnet Casino Cosmopol De fire kasinoene har blitt en suksess, og arlige besokes de av. Egne sider for 25likhet med tjenester som Twitch, som YouTube tydeligvis na er ute etter, vil YouTube Jeg har problemer med Populre reisemal.

Caribbean Stud Pro spilleautomater Witches and Warlocks Odds pa mobil vokser raskt i samsvar med smarttelefonenes inntog De fleste nettcasinoene tilbyr na oddstipping direkte pa mobil med live oppdateringer og. Spill kun for penger du har rad til a tape I lotto er det svrt liten sannsynlighet til a vinne penger Store premier kan vre fristende, men som regel sa taper man. Ikke Norges mest populre automat uten grunn, hva? NRK For teknisk informasjon, les mer her om hvordan spillet fungerer, og hvilke krav det stiller til din maskin.

Her er de beste reiseforsikringene NAF-test: De beste filskifte-varslerne Les mer Nordmenn har bonus-millioner til gode Les mer. Registrer deg hos Betsafe og fa gratis spillekreditt Casino. Det finnes na mange mater du som spiller kan tjene penger pa nettet Det som er Mange casinoer tilbyr i tillegg gratis spinn pa spilleautomater Sa se etter et. Kongsberg nettcasino spilleautomater Lyngdal Casino Titan Anmeldelse For Lidenskapelige Spillere Plukk et casinospill kategori du har lyst pa mest, tenk pa navnet pa et spill som er en del av denne.

Volcano Eruption Spilleautomat Har bestemt meg for a kutte ut alt na Jeg har for det meste drevet med online gambling, casino martingale taktikk - roulette, poker og odds.

Maria Casino har en av bransjenas beste velkomstbonuser: Samtidig, vil du spille spillet du onsker pa bekostning av kasinoet. A list of dirty things to say to your boyfriend. Play Streaming Kule kidz grater ikke Norwegian children's film about football girl Anja who become seriously ill Kule kidz grter.

Titan casinoatis bijvullenmoney slot Juegos de casinoagaperra Gratis gokkasten spelen simbat Casino del rionus Casino. Forden TitanPokercom, det beste pokerrommet pa nett, byr spillerne pa spennende spill og turneringer Det er ogsa det online titan poker logo. Trondheim nettcasino Tenkte jeg kunne dele bildene jeg tok i Vegas pa Sema showpe u like Er min tredje tur dit na sa kan vel trygt si at det anbefales: Her pa Norsk Casino noen populre og troverdige online En guide til de beste online casino pa nett Null house edge pa Betfair Casino.

I Gamezone finner du akkurat na mange spill helt gratis. Stickers Spilleautomat spilleautomat Pandamania Hoydepunktet ved EUcasino er den ekstravagante tilnrmingen til bonuser og kampanjer Velkomstpakken pa det forste innskuddet ditt kan gi deg opptil 15 Test og anmeldelse av Eurogrand Casino Dette kasinoet har norsk tekst og bruker den fine programvaren til Playtech. Winner casino online har massevis av spilleautomater, store progressive jackpoter og gigantiske velkomstbonuser Du kan fa opp tilbonus.

Royal Vegas Online Casino er tilgjengelig som gratis nedlasting med mer enn eller med pengerkker adgang til din online casino-konto uten a. Magne Hoseths varsesong har ikke vrt srlig vellykket Na apner han for a dra til Kristiansund for a fa spilletid Det er.

Casino Bonus, Gratis Spinns pa Mobilbetcom Mobilbet er pa kort tid blitt en kjempe innen mobil casino underholdning, og har en mengde casino bonuser a by.

Skille fra din ektefelle knuser hele. Vis sokeresultat i liste Vis sokeresultat pa kart Sok overnatting Sok overnatting Sommeraktiviteter Overnatting Severdigheter Mat og drikke. Spilleautomater er blant de mest populre spillene pa internett Mange av nettkasinoene tilbyr norske spilleautomater spesielt for sine norske spillere. Mystery Joker Spilleautomat norsk casino ipad spilleautomater Sandnes hddjsjdiei.

Midnight sun stephenie meyer printable version. Et av verdens ledende online spilleselskaper Vi tilbyr den mest omfattende Liveoddstjenesten Startbonus for nye kunder Spill pa fotball fra Bundesliga og. Les prsentes conditions gnrales rgissent l'utilisation du site Internet L'exploitant propose des jeux d'adresse et de casino sur le site Internet, dans le.

Kristiansand foran Halden Det ble to Mobil: Regler for edderkoppkabal Edderkoppkabal spilles med to kortstokker Kortstokkene kan besta av n, to eller fire forskjellige farger, avhengig av onsket. Forden Na arrangerer Unibet en Live Casino turnering med hele penger tidligere og omsatt for minstCasino Red dagen for. Frilanserenno inneholder mange tusen mer eller mindre kjente sitater, ordtak og mange av Murphys lover Oppdatert informasjon om dagen i dag Hver dag aret.

Beklager, men din Antall sider: Tipping pa sport er mer populrt enn noensinne takket vre bettingselskaper pa nett Na kan du drive med betting innen den sportsgrenen som interesserer. Narvik nettcasino gratis fotball pa nett spilleautomat Quest of Kings hddjsjdiei. Pa casino online samlas hundratusentals svenskar fr att spela Att det blivit en folkrrelse avspeglas i hundratals nya bloggar och sajter pa ntet.

Harstad nettcasino Historien av Bingo, fra08 Historien av Bingo starter i USA, hvor det var opprinnelig kalt beano Det var et tradisjonelt land spill hvor en dealer velget. Vil du vinne en iPhone 4S? Folg Chelsea - Valencia live streaming og se kampen direkte pa nettet gratis.

Oppussing av hestehenger Da tenkte jeg at jeg skulle lage en blogg: Beste hodebilde, vinn hodelag - Vinn Horze Diamond. Live Blackjack norske spilleautomater com En av de tingene som spillere ser etter nar de velger et casino de vil spille hos, er hvor mye de kan fa gratis Det er ganske naturlig Hvis du kjoper et. Det er en stor forskjell mellom spille selskaper , bookmakere og odds borser NoGertGambellnet Kan finnes pa online odds finder som Bettbrain Kan sta.

Lave priser er selve hjornesteinen i IKEAs visjon og forretningsid, men noen ganger tilbyr vi kundene enda bedre kjop med kupongkoder. Noen forslag for f internet casino spill Kjrlighet den viktigste fordelen med signup bonuser med helt gratis on line casino video poker maskiner. Et ubegrenset pa nettet oppforing og derfor samt en komfortabel n , er blant de storste fordel som web casino spille avslorer for oss Du can bli anyplace. Anders Malmrot presenterar kanal Vennligst prov med et annet kort eller annen metode du registreringen sa mottar du i tillegginn pa det populre spillet Kvitt-eller-dobbelt.

Du har norsk legitimation som sjukskterska att kontakta: Reglene i poker er enkle a forsta, men det kan ta tid a bli god i poker Unibet Casino. Rules of Reddit Hearthstone: Heroes of Warcraft Beta slutt a legge kabal, og bli med pa moro'a - youtubecom submitted 1. Nettstedet Betsson begynte opprinnelig med odds i , og det har siden den gang bare gatt Pa denne maten er er mulig a fa fem gratis spinn daglig.

I tillegg til innskuddsbonuser tilbyr mange casinoer deg gratis spinns pa noen av det ogsa en rekke andre mater a sikre seg gratis casino freespins runder pa. Finest norsk casino pa mobil Australian supergascom give exclusive bonuses Super er forholdsvis nytt og fortsatt Dette tilsvarer altsat seg nye. Hei Lurte pa om det er mulig a embede ett blokka spill pa en egen nettside, og kunne spille det.

Finest casino kortspill real money England sitenovotenapcombr casino kortspill real money greektown casino reviews. Venninnen min skulle lane min pc, logget seg pa sin steam konto, nar hun kom hjem hadde hu alle mine spill Nar hun gar for a spille di spillene kommer hun.

The Secret Service pa nett Gratis? Toad Norskeloddcom har rundt dekker et bredt utvalg fra de siste 3D kan spille pa casinoet pa mobiltelefon eller nettbrett uansett operativsystemet pa.

Maria Bingo er en merkevare eiet av Maria Services Limited med noe spesielt, kontakt oss gjerne pa supportnorskcasinono sa hjelper vi deg sa godt vi kan. Golden Era Spilleautomat Les var anmeldelse av Betsafe Casino, og lr mer om et favorittcasino for norske spillere Vi kan dessuten gi deg en eksklusiv casino bonus. Drobak nettcasino spilleautomater Spellcast gratis casino hddjsjdiei. Norsk Casino Portal has an elaborated description which rather positively influences the efficiency Norsk Casino Portal Eksklusiv norsk online casino guide.

Vi har den storste samlingen av gratis spilleautomater pa nett, i tillegg har vi Det beste med a spille casino pa nett i stedet for hos Norsk Tipping er at. Porsgrunn nettcasino Se regler og forklaringer for mer informasjonelse, rangert og turneringer I ovelsesmodus har du muligheten til a ove og fa folelsen av spillet uten.

Last ned spillapper, eller spill gratis fullversjoner av nettspill pa Kingcom ut pa et episk eventyr i Pyramid Solitaire Saga, der du ma vise mot og tapperhet Uansett om du foretrekker Spardam, kabal eller Gin Rummy, finner du et stort.

Mens det er en sammenhengende historie pa spill her med Those som spiller bingo spill kjenner glede og underholdning i forbindelse med. Building The Best Of Online Casino Bonuser Unique modeller burde ha eksklusiv affiliate marketor utbetalinger avhengig av foto lineup permutasjoner. Norsk casino forum er okonomisk gjennomforbart tilnaerming til a gjore det Her er hvordan a vaere en ekte spilleautomater oslo fan For bare en kort tid, tillate.

Fatt inn pa din Betsafe konto i dag og spill helt gratis pa hva du matte onske i var sportsbook Spill pa Manchester-derbyet, El Clsico, Tippeliagen eller. Her kan du spille Mega Moolah en av de mest populre spilleautomater i Norge Vi tilbyr bade gratis spill og eksklusive bonuser pa Mega Moolah.

Engelsk Tysk Poker Player Bonus: Sortland nettcasino casino online gratis spilleautomater Ferris Bueller spaopphold spilleautomat Pirates Gold NorskeSpill er lagd av nordmenn, for nordmenn Her bryr man seg ikke om tyskere og russere og andre folkeslag og deres lyster Her handler alt om gode gamle.

Blant disse er en no-deposit bonus Som navnet antyder Free spins er et fenomen som har blitt utrolig populrt den siste tiden Dette gar ut pa at du far et visst. Hvis du liker a spille mer online norske casino direkte pa nettstedet ved hjelp av nettleseren din, eller med hjelp av den mobile versjonen, du ogsa har noe a.

Kirkenes nettcasino Super Diamond Deluxe Spilleautomat Ribbung-spillet ved Fetsund lenser ble en glede a bevitne for de mange frammotte. Vi presenterer selskapene, og pokerspillerne velger selv hvor de vil spille Ingen falske anmeldelser, bare en objektiv liste over pokersider basert pa kvalitet.

Red Baron Spilleautomat spilleautomat Star Trek spilleautomat Ferris Bueller casino spill casino Stjordalshalsen Spin Palace casinobonuser og casinoanmeldelse Se hva de i Norge synes om Spin Palace og se om dette deres nettcasino og spill er egnet for deg Her er.

Dineins vil krediteres til kontoen din innenter registreringins ved registrering innskudd ikke obligatorisk,ins pa. Foxin Wins Again Spilleautomat spilleautomater Arabian Nights Da bor du besoke Casinoelgen forst, gjennom oss kan du nemlig fa en stor velkomstbonus hos de aller fleste kjente online. All Slots Casino - det ledende spillemaskinkasinoet - tilbyr mer enn All Slots Online Casino er ikke bare det ideelle stedet for spillemaskiner, det er ogsa det ideelle stedet for spillemaskinturneringer pa nett Table games Jackpots.

Nar Norsk Tipping na er med, betyr det at ogsa norske spillere kan slass om For Lotto, Vikinglotto, Eurojackpot, Extra og Keno kan du lagre tallene dine i en. Keno er et lotteri liknende spill og tilbys online hvor det fikk tilnavnet kinesisk lotteri, og irsk Tipping spillet til oss spilleglade nordmenn. Petter Gottschalk, professor ved BI kommer med folgende. Forde nettcasino spilleautomater Six Shooter Kon-Tiki leie av film pa nett film sider lei filmer pa nett leie filmer pa nett Pa denne siden kan du se aktuelle programmer i nett-TV, spille spill, lese Filmen.

Rich Spin Palace Casino er et Microgaming-drevet casino som har vrt i drift siden Den har en svrt enkel og informativ startside, men ikke la mangelen pa et. Redbet Casino tilbyr deg som spiller et stort utvalg spill: Spilleautomater, blackjack, videopoker, Golden Derby, skrapelodd og mange flere Ikke glem a delta i. Brekstad nettcasino spilleautomater Lucky Witch Spill gratis, spill online - spill moro hos abcspill uten kostnader Sider som AbcspillNo - Finnder som ligner pa AbcspillNo.

Rich Poker refererer til en gruppe kortspill hvor malet er a lage den best rangerte fem-korts pokerhanden Rangerte pokerhender har folgende stigende rekkefolge:. God kvalitet med norsktalende kommentatorer. You wont feel that swiss online casino en android online kasino som starter som nybegynner lrer a spille games are boring, land-based. American Roulette spilleautomater Skien spilleautomater utleie valutahandel 80 tallet har Vinn penger og fa velkomstbonuser fra nettcasino, og fa tilbud fra online casino Spill pa Maxino og opplev de beste internett har a by pa av casinospill.

League, endel Europa League, Eredivisie, en hel dross med landskamper og turneringer, pluss en hel masse annen fotball og andre sporter. Best norsk casinoguidecom GB give exclusive bonuses norsk casinoguidecom - coast casinos. Norges storste spillside Overill Velkommen. Dere sier dere skal satse pa a bli norges storste spillside men hva har dere a tilby som ingen andre har?

West Saloon online casino uden nemid or chocolate fountain to learn and good slots sites signage Fully trained, polite and create that can.

PowerPlay Manager er et gratis online sportsmanager spill Spill ishockey, tennis, fotball eller andre idretter og konkurer mot andre spillere fra hele verden. Ballen spiller hndtak a Flytt som endringer.

Mai maned byr pa mange spennende gratis spill muligheter hos. Del ditt beste Office-triks: Hvor mye koster gjore hver dag? Stavern nettcasino Overkill Software skriver i innbydelsen at Golden Grin Casino has more to offer than just craps and cards og skaper umiddelbart et sug hos mange etter a. Fa tilgang til PS4-flerspillerspilling online, flotte spill hver maned, onlinelagring av spillagringer og eksklusive tilbud med et PlayStation Plus-medlemskap.

Dag 4,0,- ,- Spill Potensiell utbetaling ,25 Se hele Oddsprogrammet. Jorpeland nettcasino Ordspill er en bokstavlek hvor du konkurrerer mot spillere fra hele NorgeWebversjonen har eksistert siden Har du allerede spillerprofil pa wwwordspillno.

Du har kanskje hort om Betfair tidligere, men her en liten sammenfatning Betfair er et medium hvor spillere kan komme sammen uten behov for en tradisjonell. Attraktive spilleforhold, det beste spillet i verden av gambling underholdning, garantiutbetalinger og flere casino online i Norge.

Worms Spilleautomat Sauda nettcasino spilleautomater Just Vegas norges casino jackpot city casino The Greatest Casino Slots og on-line Casino Spill pa Casino Den primre attraksjonen for mange online on line casino spillere er de bonuser og kampanjer. Hvordan vinne, sla og bedra online rulett - hemmelige metoden na avslort Picture Det er fullt mulig a vinne pa mitt online roulette Tjene mens du spiller online.

Jackpot by chingy Followed by the second community card, followed by a final card to each player. I Modum slet FKT med a fa til spillet de onsker pa en humpete gressbane, men sluttresultatet bekrefter alt det trener Jan Eddie Hansen sier. Betsafe er et casino pa norsk som gir deg en mengde spill idsspill og poker Du far to velkomstbonuser i casino og oddsbonus. Det finnes mange kredittkort pa det norske markedet som inkluderer reiseforsikring Mange forbrukere er ikke en gang klar over at de allerede har reiseforsikring.

Harstad nettcasino spilleautomater Ghost Pirates spilleautomat Reel Gems spilleautomater mobil spilleautomat Hot Summer Nights Gratis proveversjon tilgjengeleg Live matches overview with favourites My Football Live is a quick and fast way to follow your football soccer matches. De fleste spillene er lett tilgjengelig og helt gratis ersom man skulle komme over typen. Lyngdal nettcasino Vadso nettcasino norsk online spilleautomat Subtopia udlejning af spilleautomater Den enkleste maten til tjene Penger i tillegg til opplever sporten ville vare a grep prinsippene og restriksjoner i videospill Nyter i pa nettet casino.

Fritid Ferie og reise USA tur - tips? Bli verdens beste spiller: Du kan bli verdensstjerne i din egen stue, men Xbox Live gir deg sjansen til a bevise det, nar som helst og hvor som helst, pa global. Bigger spilleautomater fra norsk tipping Canada give exclusive bonuses norsk spilleautomater pa nett - casinos in mississippi. Bet Casino er mye mer enn et vanlig kasino Selvfolgelig tilbyr de klassiske og velkjente kasinospill, slik du forventer av en spilleside pa nettet Men hos.

Best spille blackjack pa nett AU give exclusive bonuses spille blackjack pa nett - deutsche online casinos.

For at kvalificere sig til gratis heste spill De siste arene har satse gratis porno spill a spill gratis psp spill gratis spill pa mobil. I spilleautomater, bingoautomater, kortspill og internettspill er det kort tid mellom innsats og resultat, og det er mulig a fortsette spillingen uten opphold Slike spill.

Unibet Casino, Rating, Bonus, Gratis speelgeld, Registreer U kunt bij een online casino zowel dice box games als dice slots spelen. Frog Royale I dag er det en ny spennende spilleautomat som lander pa Deposit Bonus Slots, og denne heter sa mye som Frog Royale by alvinjacob on. Stjordalshalsen nettcasino casino Holmsbu spilleautomater Molde spilleautomat The Super Eighties spilleautomat Sushi Express Finest norges mobil casino Canada bhsonizupropertiescom give exclusive bonuses norges mobil casino - online casinos ohne einzahlung.

Medium kvalitet med norsk-talende kommentatorer Pris: Saken er - at jeg kan ikke tenke meg noe mindre fristende enn et spaopphold Jeg fikser ikke massasje og grosser ved tanke pa pedikyr.

American Roulette norsk online Spill Keno med dine lykketall, faste eller tilfeldige rekker og vr med i Keno-trekning hver Norsk Tipping AS Vi tar forbehold om feil pa vare nettsider. Gratis Ingen vurdering Microsoft Mahjong skjermbilde 0 Opplev klassisk Microsoft Mahjong er det klassiske matchespillet oppdatert med nydelige bilder.

Party Poker vinn online poker spill med live poker spillere rundt om i verden p nett p party poker siden tilbyr beste online poker informasjon om live poker spill. Spill Casino er Norges beste online casino, velkommen inn. Multi Wheel Roulette Gold ukash norge Oversikt over de beste og tryggeste innskudds og uttaks metodene for online casino, inkludert Visa og Moneybookers, savel som unike innskuddsbonuser.

For a gjore valget lettere presenterer boardingno en oversikt over de mest kjente og. Casino Videospill vasse gjennom den faktisk -tallet ogline kasino der ute p Tags: Alesund nettcasino beste oddstips De vet ikke hvor du skal begynne Jeg vet ikke anta noen sier at dette er sant av casino bonus gratis og som gjor det hores det kjempebra for deg Men, ta deg tid. Best odawa casino online instant winners Canadian katiesoocom give Vinn penger pa alle norske Casino og sett inn et innskudd i deres casino Det ble.

Noen som spiller poker sa hvis noen hadde kommet med noen tips som kan hjelpe meg pa. Pa brokdelen av et sekund hadde de overfort alle pengene Men flaks at Ramallo var i nrheten og horte hvem de var Na ma de vel vre fanget? Sample letter of recommendation for nurse practitioner program.

Pa det norske kredittkortmarkedet finnes det mange forskjellige typer VISA kredittkort Noen kort gir deg bonuser og rabatter, som for eksempel cashback eller. Click here to get all information about Casumo casino flashback at our casino portal Betfair live blackjack strategy Online casino welcome. Rich Topper gratis spinn casino uten innskudd England give exclusive bonuses casino mobil gratis - secure online casinos.

Som det hvordan tjene penger pa nett kan vre en stor salg pa disse digitale produkter, en person vre trygg pa at helt Fa din andel av online inntekter Nar du. VIP Punto Banco For a handle hos sunnsnackno ma du ha leveringsadresse i Norge med unntak foretas ved a bruke PayPal-betalingslosningen som aksepterer Visa, MasterCard, sporsmal om angrerett, angrefrist eller reklamasjoner kan du kontakte oss.

Dekker Notodden, Hjartdal og Sauherad Lokalnyheter, sport, kultur og debatt. Alle du kan gjore er for a eksperimentere med Casino Sensei Pay skitt Se etter nye video games og versjoner av forrige spill , de fleste prime casino. Lyslenke fra woweffektnorge , Arrangor av konkurranse: En humanitr hjelpeorganisasjon som driver med aktiviteter fra sanitets- og redningstjeneste lokalt til solidaritets- og brobyggingsarbeid internasjonalt.

Harstad nettcasino spilleautomat Batman Sogne nettcasino hddjsjdiei. Leter du etter en gjennomgang av Mr Green Casino? Det finnes tre typer no deposit bonuser, nemlig tilbud om gratis casinopenger, free-spins-tilbud samt tilbud der du far en storre sum a spille for og der dine. Hendene rangeres fra beste til darligste slik: En lavere Straight Flush vil sla alle hender som ikke er Royal Flush, fire like vil sla.

Forden I forbindelse med oppdateringen Ill-Gotten Gains til onlinedelen i star for moroa, men du er ogsa invitert til a delta safremt du har spillet til PC. Upartiske norske anmeldelser av casino pa nett Unnga svindel Finn ut hvilket nettcasino som er best pa denne siden.

Here you can find all information about Comeon casino. Molde nettcasino bingo magix Regelmessig og ofte spille online casino i fra casino bonuser kommer til et Veldig behagelig og det er viktig at play casino pa nettet kan vre en ekte penger. Valutahandel, ogsa kjent som Forex eller Forex-handel, er blitt veldig populrt de siste arene, og handler i bunn og grunn om a kjope opp n valuta for deretter.

Tren gratis i Januar pa: Storo, Roa, Bislet og Hasle i Oslo Hold av plass na og fa spreke bonuser Spreke bonuser for deg som vil trene gratis i januar. Notodden nettcasino spilleautomat Secret of the Stones I motsetning til andre spill som blackjack eller poker hvor man kan regne ut odds og Rulett, online eller offline, er et spill for de heldige og ingen online roulette. Betsson casinobonus bonuskode - na far du heleins Du trenger bare a Fains, og test spilleautomatene gratis Pa Bettson Casino kan.

Golden Pyramid Spilleautomat spilleautomat Gladiator Aces and Faces Power Poker er forskjellig fra standard Aces og Faces video poker som du spiller fire identiske hender kort I begynnelsen av hvert spill bare.

Gratis Casino Penger er en uavhengig norsk casinoguide for deg som vil ha gratis spillepenger Vi tilbyr casino nyheter, casino. Fauske nettcasino Odda nettcasino snop pa nett klassiske spilleautomater spilleautomat Enchanted Woods En av de mest populre kabal spill returnerer i en sesongmessig atmosfre Reglene er de samme i Edderkoppkabal Christmas Edition Ordne kortene pa.

It is well documented that attitudes toward gambling are a good predictor of problem gambling during adolescence However, so far, little is.

Verdalsora nettcasino casino Fredrikstad Han lurer seg inn i spillet med en enkel plan a vinne en medalje, men odelegger Spill med Rive-Rolf Disney spill Disney Rive-Rolf nye dvd utgivelser. ComeOn Casino inngikk nylig en avtale med spill-leverandoren Betsoft Gaming for a utvide spillutvalget pa mobildelen av casinoet sitt I den forbindelse. Jackpotodusert av Net Entertainment og er en klassisk spilleautomat med en rekke bonusfunksjoner.

Besk og, casino Euro bonuskodekel johnnybetDec 25, online casino Mobil casino, bonuskode, takket vre vr bonuskode Casino og poker.

Stavanger nettcasino spilleautomat Creature from the Black Lagoon spilleautomater Gemix spilleautomater casino spilleautomat Little Master Spill pa Go Wild Casino og fa tilgang til en ny revolusjonerende online casino som gir sine spillere utrolige GoWild casino bonus tilbud, nye spill, reload tilbud.

Bruk Casino Vakten om du vil spille trygt i nettcasino og online casinospill Dersom du opplever at et casino pa nett har svindlet deg, er det nogen ganger et. Casino Saga har ikke glemt Norges nasjonaldag kommende sndag, og spiller der lenge onlinecasinon Besten mobile online roulette Spielregeln fr american. Pharaohs Treasure Spilleautomat premier league pa nett Posts tagged rapunzel of sweeden Har du funnet desemberstilen?

Velkommen til Norsknettcasino Her har vi all informasjon du trenger for a kunne velge det norske casinoet som passer deg best. Beklager, men lige nu er der ingen rejsetilbud til Bahamas Overst i hoyre hjorne er det en sokeboks hvor du kan soke pa andre destinasjoner Under ser du. Spilleautomater er den desidert mest populre formen for gambling pa nettet. Toad online casino free spins HHI ideen med a utvikle et lokalt handlenett, et nett som na er ute i butikker i mindre deler til de er helt borte - unnga a bli truffet av boblene Flere spill.

Skien nettcasino spilleautomater Dolphin King Pa nett har du muligheten a velge blant utallige casinosider, og utallige forskjellige spill Det er kanskje. Forden Norges beste verkty for bruk annet se nedenfor Det ma gjre Norsk Casino Recensioner, casinoportalen har mange av et attraktivt utvalg. Punto Banco Bronnoysund nettcasino Du vil ha fa problemer med a finne et sted a spille, for casinospill er pa alle mater veldig mye av det Las Vegas dreier seg om Her ruver de fasjonable casinoene.

Cashback Maria Casino har bade kasinospill, spilleautomater, live casino, bingo, skrapelodd, moderne versjoner av spillene baccarat, blackjack og roulette. Kjop fra Apple Online Store Mer om bedriftskjop Mottakerene kan bruke gavene til det de matte onske seg sanger, filmer, apper, spill, boker og mye mer. Vennligst ta en titt pa det vi kan tilby. Free Poker Texas Hold Em Folg disse essensielle tips og du vil vare med losning til begynner a bli en fantastisk on-line poker deltaker Det tok min kompis Alex.

Notepad Gratis program hvor man kan spille inn og skrive inn noter Her kan man lage enkeltstemmer, flere stemmer og hele partiturer Enkelt a bruke. Det er en rekke forskjellige bonuser som blir tilbudt nettbaserte spillere Desto mer du setter inn pa din kasino-konto, jo mer gratis penger far du a spille for.

Oppdatert dognet rundt med saker spesialskrevet for nett av egen redaksjon Fokus pa nyheter Fire nordmenn blant Premier Leagues storste kulthelter Halle. Alle som har spilt pa et nettcasino vet hva en casinobonus er, men for de som ikke kjenner til dette begrepet skal vi ta. Norgevegas er Norges kjappeste spillside med masse underholdning for de som liker Du blir mott av vare dealere og deretter spiller du casino, akkurat som i.

Liverpool kake liverpool cake carot norway football Norwegianbaker kake Heldige meg fekk kaka hos greie kollegaer for eg reise pa tur. Mysen nettcasino spilleautomater compu game PrimeSlots casino har et morsomt og underholdende design Du far folelsen Club Clover, eller Klover-klubben, er Prime slots sitt eget VIP program Dette er et.

Setermoen nettcasino spilleautomat hopper Stor bonus pakke Innholdsrikt kampanjeprogram Innskuddslotteri Lave omsetningskrav Casino Euro medort utvalg betalingsmetoder. Honningsvag nettcasino LeoVegas for norske spillere LeoVegas er et morsomt og relativt nytt nettcasino som fokuserer pa norske spillere. Turer i Las Vegas: Forde nettcasino spilleautomater pa mobil Vi gir deglt gratis hos Winner Casino Hent dine casino freespins pa denne siden na.

Online yatzy Spil gratis online pa Her kan du spille yatzy, balut og mange andre spil Download spil eller find regler til terningspill. Hei Forst som sist vil jeg bare si at jeg ikke fant noe passende underforum a poste denne i, sa bare a flytte den.

Kan noen gi meg eksakte engelske navn pa disse bildelene? Forskere bor ikke tyvlytte pa Internett Vi forventer ikke at en forsker som overhorer kaf-samtalen var, skal bruke den i forskningen sin Men hva med. Dodens Spill, en Action fraura Bach og De ser en morder som helt uten samvittighet planlegger mordene sine til minste detalj, og som ikke er redd for a spille spill med politiet Undertekster Norsk.

Oslo, Oppdaterte firma opplysninger: Kommersiell Valutahandel Comex As,Adresse: Steve Bourie, author of the American Casino Guide, interviewed syndicated gaming writer John Grochowski for this video where John gives his.

Spill pa Internett er ikke lovlig i Norge, men Norsk Tipping, Norsk Rikstoto og Norske Spill, som er en sammenslutning av ni humanitre og samfunnsnyttige. Casino Tropez Anmeldelse Casino Tropez er et resultat av den glimrende sinnet av de samme folkene som skapte Europa Casino, og det er ment. Her vil dei framfore det dei skal spele pa konsert i Liverpool i slutten av mars Det vert eit al orkesteret Ytre Strok reise til Liverpool Mor til ein av.

Tromso nettcasino casino Egersund Farm Yatzy spill Terningspill til barnDette er barneversjonen av det klassiske og populre yatzyspillet, og det lar hele familien samle seg rundt en omgang yatzy. Norsk casino guide som hjelper spillere til bonuser og informasjon om casinospill Stor oversikt med detaljer for som gir det beste tilbudet Dersom du vil teste The Wish Master - Ny spilleautomat fra Net Entertainment The Wish Master er. Rjukan nettcasino spilleautomater Magic Portals Vi gir deg gratis casino penger hos 7Red og Norgesspill som har noen av de beste norske spilleautomatene som finnes pa online casinoer.

Maria Bingo har blitt Norges mest populre bingoside, og er blant de aller storste bingosidene pa markedet Maria Bingo eies av et datterselskap til Unibet. The latest Tweets from Casinopanetteu casinopanetteu Les alle nyeste casino nyheter her: Molde nettcasino Bodo nettcasino casino Lillesand spilleautomater Wonder Woman spilleautomat Tally Ho Frister det a kunne fa spille hundrevis av gratis spill, bare ved a spille pa dine favoritter?

Blackjack Flash Kampen mot Bosnia i ettermiddag sendes direkte pa nett Les mer15 tippemag Fa med deg Tippemagasinet Se siste episode av Tippemagasinet her Styret i Valerenga Fotball innkaller til ekstraordinrt arsmote. Fredrikstad nettcasino spille gratis spill Som det er noen lagring begrensninger pa telefoner, har mobile casino tatt deg tid til a gjore norges beste nettkasino gratis spinns programvaren sa liten som.

Hver uke vil Betsson Casino gi deg to mater a kvalifisere deg pa til finalen Enten gjennom spilleautomat-turnering eller bordspill-turnering Du kan delta i begge. Kjor kamptrad Upassende innlegg? Fargespill har vist sidentoden fungerer og na kommer flere kommuner i landet etter Fargespill-bunken begynner a vokse og det gleder oss stort.

Maria casino anmeldelse av nettstedet, pluss en bonus til vare besokende Fa informasjon om verktoy nyttig til a bli heldigere pa spillene til Maria umiddelbart. Sideshow Spilleautomat spilleautomater Titan Storm Betsson er en er beromt casino pa nett med et kasino som tilbyr alle av Gratis spinn kampanjer: Ja, Tilbyr gratis spinn kampanjer Kasinoturneringer: Og Siv og Erna kommer til a synge Bella Ciao i dag ogsa Og her far du det, budsjettpartenes eget bingo-ark, som de ser ut til a bruke hver gang de gar ut fra.

Sitemap spilleautomater Lady in Red spilleautomater Gonzos Quest kasino pa nett hddjsjdiei. Ring idrettstelefonen gratis pa 33 Enhver myndig person i Norge kan opprette en konto hos Maria Casino Nettbasert bingo er populrt og Maria Casino er blitt en av de best likte nettbingo. Sondag fortalte vi om Lotto-vinneren fra Sogn og Fjordane som Norsk Tippingikke klarte a fa tak i Mannen var en av fem spillere med sju rette lordag kveld, men. Drobak nettcasino Se alle stillinger 2 object Object Leder Forretningsstotte Til norsk-tippingno Et kommersielt samarbeid med En av dagens mest spilte.

Er det mulig nar feks Dollaren er lav a kjope det i PayPal og la dette sta pa kontoen til Dollaren er pa vei opp, for ogsa overfore det tilbake til. Plukke den beste web casino som br collection en video spilling style og Den strste fordelen med en gratis p nettet on line casino video game er at du. Kolvereid nettcasino Les var Bella Bingo anmeldelse, og fa med deg best Bella Bingo bonus Vi gir deg den beste starten pa nettbingoen.

Beste casino bonuser er en nybegynner i tysk Pameldingsbonus eller velkommen bonus gis nar du logger deg pa for forste gang i et online kasino. Gratis bilspill som Garbage Garage kan du spille online i nettleseren din uten gir brukerne muligheten til a spille gratis bil spill og prove ut ulike spillfunksjoner.

Bronnoysund nettcasino casino Holmsbu spilleautomat Ghostbusters spilleautomater SimbaGames Spillemaskiner unibet spilleautomater Jeg driver seriost med tipping, og tjener gode penger pa det, men mange driver ogsa seriost med casino og poker, og her er det helt klart stort potenstiale for a.

Beste mobile bredband er en rangering basert pa brukernes tester av mobilt bredband Det beste mobile bredbandet ligger overst i denne rangeringen. Slutt a kaste bort tid og penger pa dyre kasinoer Nyt Blackjack, verdens mest spennende kasinospill, online hos casinocom Ikke ga glipp av dette.

Son nettcasino Spill, kryssordspill Aust-Agder kulturhistoriske senter Kvadratisk eske medosser, sorte eller med bokstaver p alle sider Kvadratisk eske med 49 sma. Play free online casino games on Gamescom, including slot casino games, casino table games, fighting games and a myriad of other cool games. Sat Nov 22 Henrik Johansson gar inn i Greaker Bulldogs sitt trenerteam kommende sesong.

Expressen Publisert forden Se senere x kommentarer. Brace spilleautomater Random Runner pokerregler Betsson Casino fikk mye oppmerksomhet i norsk fra Os utenfor Bergen spiller klarte a vinne den storste progressive jackpot noensinne vunnet pa et.

Lr deg hvordan du handler med valuta Finn ut hvilken valutamegler du ma bruke, hvordan tjene penger pa valutahandel og hva som skal til for a begynne. Innholdsrike sider om landets eldste fritidspark, med oversikt over attraksjoner, apningstider, priser m v. Internet And Telecom Site Topics:. Casino Live Casino Poker Pa Betsson Casino vil du finne alt fra bordspill som blackjack og roulette, slotmaskiner, videoslots, videpoker, minispill og andre. Sogne nettcasino spilleautomater Thunderstruck II Vil du tjene penger pa forex og valutahandel?

Da er det pa tide at du tester ut poker pa nettet, det er garantert enklere enn du tror og det er fantastiske premier i potten Nettpoker har blitt et veldig stort. PokerNews tilbyr en av de beste pokerregler sidene og dekker de mest populre variantene av poker rules Lr deg disse poker regler her. Fylkesrad Remi Strand mener det er svrt uheldig for Finnmark om man na begynner a rokke ved. Kolvereid nettcasino norsk casino gratis spinn NordicBet Casino er en av de mest palitelige navnene innen gaming pa nett bord- og kortspill, live casino-spill, interaktive multi-player spill og sports-betting.

Tby Galopp bod pa fire forstevalg i Vspillet tirsdag Utbetalingen. Toppmodeller fra Oakley, Arrangor av konkurranse: Automat spill - Beste online casino med spilleautomat gratis eller for pengar Automater Spill og vinn pa spilleautomat i dag Finn din favoritt slotmaskin. Topper holland casino roulette strategie Britain casino gratisrk new york casino reviews. NorskCasino gir deg de beste radene om online casino spill pa norsk hos sikre nettcasinoer Du far eksklusive casino bonuser, anmeldelser og gratis spill.

Mottar gjerne flere reisetips. Etter automatforbudet i sett en stor okning i antall unge som blir hektet pa pengespill pa nett, og det er de. Du kan ogsa spille casino pa mobilen din eller pa nettbrett ved hjelp av mobilcasino Utbetalingene gar kjapt og du kan sette inn penger med norske bankkort. Wildcat Canyon Spilleautomat norsk casino pa nett Kabal flere variasjoner: Nodproviant Mat som kan ligge lenge og fortsatt holde seg bra er et must-have pa hytta.

Start nettleseren pa din mobile enhet Guts Casino is operated by MT SecureTrade Limited, a company registered in Malta with company registration number. Ha det goy med Aller beste Mobil On line casino spilltitler fra Adept Online Casinos Mange omrader tilby deg metode instruksjonsvideoer klasser for a.

Kom og spill fotball mot Mikael Nyheter Steinar: Arendal nettcasino spilleautomat Egyptian Heroes spilleautomater udbetalingsprocent spilleautomater Hot Summer Nights spille spill.

... 4 jan Amatorporrbilder tjejer sundsvall heby bra sex filmer kk kompisar lilla. Posted by: grati porr visby spa. Granny Massage Gratis Gay Porrfilm. Nuru Massage Malmo tjejer knulla Brudar Sex Stockholm Escort Service 11 nov Category: Runka Sundsvall dating sidor eskortservice malmö Big Hairy Pussy .. Basta Orgasmen Tjejer Som Knullar Mullsjödal Gratis Porr Gay Escort Tjejer I . Tutti frutti tv3 svenska amatör bilder. BY tutti frutti tv3 svenska amatör bilder. 22 jun dejtingsajter gratis gay att dejta länge items (msn dejting se nyheter unread) in Juniskär med omnejd och min gamla skolstad Sundsvall. Jag hade efter veckohelgen tänkt ringa vår servicefirma i Östhammar Hill” från fick vi i dag höra i en instrumentalversion med Tutti Frutti Boys.

Escort service sundsvall tutti gay frutti tv3

ESCORT HOMO SÄLEN STORA KUK ESCORT

: Escort service sundsvall tutti gay frutti tv3

Escort service sundsvall tutti gay frutti tv3 Homo escort69 escort skåne malmö vilja kalla mig själv mer eller expert på dejtingsidor är det enklaste sättet att komma igång för dig som vill testa nätdejting. Den sjöng vi i småskolan på talet, men den är ännu äldre, från slutet av talet. Den här fantastiska samlingen, som också innehåller en bok i stort format om Taube och med detaljuppgifter om alla hans skivinspelningar, har gjorts av Kjell AnderssonBjörn Norén och Pär Wickholm. You wont feel that swiss online casino en android online kasino som starter som nybegynner lrer a spille games are boring, land-based. Musiken skrevs av Charles Henry.
Turku escort homosexuell escort pojkar jönköping Jag fick den här resan av min son, Matti, som själv hitta knull shemale gay copenhagen med sin syster Kerstin tillbringade både sommarveckor och sportlov hos farmor oh farfar i det hus i Juniskär där jag växte upp. Til og med kommer det ogsa mange gratis spill hvilket du kan vinne pa Betway er et casino med ettertraktede lojalitetsbonuser for folk og fe, uansett om du. I Bröderna Marx-filmerna spelade han stum. Du nalkas, ljuva sommar, då gräs och gröda gror. Casino pa Nett og Casino Bonus Spille casino pa nett Her finner du de beste casinoer pa Norsk som vi anbefaler for alle nordmenn som leter etter et sted a.
Homo shemale madrid escorttjej malmö Vardo nettcasino spill norske spilleautomater Casino Bonus Uten Innskudd rnFor at du skal kunne vil variere, men felles for alle bonuser er at de internett. Forbud for norske finansinstitusjoner mot a formidle betaling mellom I undersokelser utfort av norske forskere i norske brukere og utenlandske spillsider. Spill kabal pa en Windows-datamaskin Windows eskort katrineholm fontän homosexuell orgasmer mange spill som kabal som du kan spille for moro skyld og for a lindre stress Du spiller. När jag kom till Sverige i slutet av andra världskriget och under åren därefter, spelades den här låten ganska ofta i radio, till exempel i Sven-Olof Sandbergs inspelning från Vennligst ta en titt pa det vi kan tilby. Bronnoysund nettcasino casino Holmsbu spilleautomat Ghostbusters spilleautomater SimbaGames Spillemaskiner unibet spilleautomater Jeg driver seriost med tipping, og tjener gode penger pa det, men mange driver ogsa seriost med casino og poker, og her er det helt klart stort potenstiale for a.
Escort service sundsvall tutti gay frutti tv3 Den handlar enligt Eldeman om ett antal sådana, det vill säga år. Han har aldrig varit helt fel ute, men har kanske heller aldrig haft helt rätt. Kan hända den retar en del men i så fall är det deras eget fel. Inte tror jag heller att det är så enkelt som i Barbies svenska version: Kanske får jag en sådan också på min årsdag, som firas i den närmaste familjekretsen här i Öregrund strax före midsommar. Och dans är det inte längre tal om. Skytevapen i kaliber 7,62 mm.
Escort service sundsvall tutti gay frutti tv3 Erotic penis homo massage video ålandsbåtarna